Predsjednik HNS-a i HDZ-ov koalicijski partner Ivan Vrdoljak reagirao je u četvrtak na izjavu aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je jučer izrazila žaljenje zbog rezultata PISA 2018, prema kojima su naši učenici ispod prosjeka zemalja OECD-a.

“Hrvatska zna, ali predsjednica očito ne zna!

PISA istraživanje provedeno je prije ulaska kurikularne reforme u škole i predsjednica koja bi trebala voditi brigu o budućnosti zemlje to mora znati!

U protivnom riskira da bi netko njene istupe mogao protumačiti ili kao neznanje ili kao manipulaciju ili da je od velikog podržavatelja reforme obrazovanja – nakon Bandićeve podrške njenoj kandidaturi – posve preuzela njegovu retoriku i postala njen protivnik.

Za kraj, umjesto nošenja kolača Bandiću u zatvor, bilo bi bolje da kolače donese u jednu od hrvatskih škola, da se na licu mjesta upozna s reformskim procesima pa da pred studentima, kojima bi trebala biti uzor, ubuduće govori pune i točne informacije”, napisao je šef HNS-a u objavi na Facebooku.

Podsjetimo, rezultati PISA istraživanja za Predsjednicu su dokaz kako "reforma obrazovanja ne donosi rezultate i da s njom moramo žustrije krenuti.”.

 

M.M.