Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozvao je sve da u tišini odaju počast žrtvi Vukovara. Penava je oštro komentirao današnje izjave Milorada Pupovca rekavši da je došao u Vukovar ''brojati krvna zrnca''.

-Nevažno je je li gospodin Pupovac danas bio u Vukovaru i što je rekao. On je došao brojati krvna zrnca, pokloniti se hrvatskoj i srpskoj žrtvi, i ja i vi i sav normalan svijet znamo da smo ovdje zbog žrtava velikosrpske agresije, istaknuo je Penava.

Podsjetio je kako je poznato tko je organizirao i proveo Ovčaru.

-Znamo odakle su stizali tenkovi, tko je organizirao i proveo Ovčaru i mi ne dijelimo žrtve na hrvatske i srpske nego isključivo na one koji su bili žrtve i onu drugu, crnu stranu, agresora. Zna se tko je bio agresor, tko su bili četnici, JNA i Slobodan Milošević s velikosrpskom politkom'', rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava komentirajući današnje izjave Milorada Pupovca izrečene u Vukovaru.

Penava je na koncu ocijenio kako je riječ o čistoj velikosrpskoj demagogiji.

-Ovo što gospodin Pupovac pokušava opet prodati onako u celofanu je čista velikosrpska demagogija, u celofanu, doduše, bez oružja i to neće proći, mislim da sam dovoljno rekao", kazao je Penava za N1.

Podsjetimo, Izaslanstva Srpskog narodnog vijeća, Udruženja porodica Protiv zaborava kao i manjinskih srpskih vijeća odali su u nedjelju u Vukovaru počast stradalim Hrvatima i Srbima tijekom rata u tom gradu, a Milorad Pupovac koji je predvodio izaslanstva poručio je da "žrtve ne smiju biti motiv za obnavljanje bezumne mržnje".

 

M.M.