U subotu, 16. studenoga, u dvorani Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, a u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – Podružnice Grada Zagreba, održana je tradicionalna tribina s nazivom „Vukovaru i Škabrnji, s ljubavlju“.

Pokrovitelj je bilo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Sudionici tribine još su jednom podsjetili na stradanja tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata u velikosrpskoj agresiji, založili se da se ne zaborave svi koji su sudjelovali u stvaranju hrvatske države, a poglavito su zatražili da se pronađu i kazne krivci za ratne zločine.

Također su istaknuli veliki doprinos Grada Zagreba, odnosno njezinih branitelja, koji su ratovali gotovo na svim bojištima diljem Hrvatske..

U ime predsjednice Republike skupu se obratio Ante Deur, Ministarstva branitelja dr. Kornelije Brkić, a u ime gradonačelnika Grada Zagreba Miodrag Demo. Govorili su i Antun Vrdoljak, Đuro Vidmarović, Mladen Pavković, dr. Jasna Kovačević i Ivica Matošević, dok su u umjetničkom programu sudjelovali: Marija Sekelez, Mirko Švenda Žiga, Plesni zbor „Zagrepčanke i dečki“ (na slici, pod vodstvom Lane Marinović i Slavka Olujića) te Sanja Vukelić.

Svi su istaknuli izniman značaj obilježavanja okupacije Vukovara i Škabrnje, uz želju da se takve i slične manifestacije što češće tijekom godine organiziraju diljem Hrvatske i da u njima, kao i ovom prigodom, što više sudjeluju i mladi.

 

M.P.