Uz Božju ljubav, jedino su ljudska nezahvalnost, bezobraština i zloba beskonačne. Takozvane izbjeglice, a u biti ekonomski migranti i vojska džihadista, primljeni su, između ostalog u jedan “izbjeglički” centar u Nizozemskoj.

Nije neočekivano da Nizozemska, budući bogatija i uspješnija europska zemlja, može migrantima pružiti bolje obroke, više kreveta, odjeću, obuću, kupaonice, pa čak i internet (!), dakle, daleko više no što su pružili “filantropi” poput Ranka Motorole i šefa mu Milanovića.

Na sljedećoj poveznici možete pogledati video, doduše s nizozemskim titlovima, no dade se razaznati što migranti govore jer im je engleski jezik (barem nekima) na začudno visokoj razini, gdje se između ostaloga žale da cijeli dan samo jedu i spavaju te da im je dosadno, čuti ih kako se dobro i fino odjeveni žale na odjeću i obuću, jedan kaže da mu je hladno (valjda je očekivao istu klimu u Siriji i Nizozemskoj?), a jedan čovjek ide toliko daleko te govori: “You can just eat, sleep, use slow internet. It’s so bad.” U prijevodu: “Možeš samo (!!!) jesti, spavati, koristiti spori internet. Tako je grozno.” Na istoj se stranici navodi da su migranti čak zahtijevali i tečajeve stranih jezika… Sve naravno muškarci u naponu mladosti.

Ovaj je slučaj već dovoljan svim soroševcima i nazoviljevičarima, a zapravo pospješiteljima rastakanja eurpske državnosti, tradicije, baštine i bogatstva naroda i kultura, kako to nisu nikakve izbjeglice već najobičniji prevaranti i oportunisti.

Kad smo već kod prevaranata i oportunista, kako se ne sjetiti vlade na odlasku, a kad smo već kod muslimana, kako se ne prisjetiti subrata im po imenu Orsata Miljenića. Naime, izjavio je sljedeće: “Ali ako se provedu ovi vrlo pametni planovi o smanjenju plaća, onda ću si tražiti neki drugi posao budući da živim samo od plaće.“ Minimalna bruto plaća u 2015. godini iznosi 3.029,55 kuna. Dakle, ako bi se zastupnička plaća snizila na 10.000 kuna, to bi i dalje bio tri puta veći iznos od onoga što nažalost prima velik broj Hrvatica i Hrvata. Nažalost, još veći broj hrvatskih građana ne prima nikakav iznos jer je preko 300 000 blokiranih pa rade na crno kako bi opstali. Tu nisu uračunati ni svi oni koji su napustitli Hrvatsku, a time i njezin platni i porezni režim, a njih je preko 100 000. Treba k tomu pronaći i podatak onih koji su, kako se kaže u žargonu, na socijali.

“In summa”, broj ljudi koji žive na rubu egzistencije sigurno premašuje brojku od 600 000 ljudi, a da pritom nismo spomenuli umirovljenike i prosvjetare, ali ni one na burzi rada kojih je također oko 300 000. Uistinu, ako se smanje zastupničke plaće, mene hvata tuga i očaj radi “sirotog” Orsata kojemu je sad budućnost s 10 000 kuna i svim dodacima na plaću za rad u saborskim odborima i pododborima, zaista neizvjesna, ako ne i crna! Žalim ga jednako kao što žalim migrante u Nizozemskoj jer je meni nepojmljivo da se čovjek mora koristiti sporim internetom. Jednako je tako nedopustivo da “siroti” Orsat ostane bez paškog sira, dalmatinskog pršuta, bračkog vina, svježeg lososa i svježe škarpine, jastoga i škampa, a ne mogu ni uprispodobiti kako će živjeti ukoliko se bude morao odreći novog iphonea 6, tableta, najboljeg računala i mercedesa. Možda sam nemaštovit, ali ja život bez svega toga ne mogu zamisliti, i smatram ga ispod svake dostojanstvene ljudske razine.

Sve mu je ova država dala, došao je na njezino čelo i već se četiri godine zahvaljuje uništavajući joj pravosuđe i odveć nesređen pravni sustav po naputcima Zorana Milanovića. Naš domaći Dubrovčanin Orsat, diplomirao pravo u Zagrebu, magisterij dobio na Soroševom fakultetu u Budimpešti, a četiri je godine bio diplomat u Nizozemskoj – dakle ima sve predispozicije za pohrliti u pomoć svojim rođacima u prihvatilištu u “Holandiji”. No, teška su i njemu vremena došla te će se jadan morati baciti na traženje drugog posla. Ne će moći volontirati u ministarstvu pravosuđa, kao što je do sad volontirao, a ne će moći ni pomoći subraći po imenu u Nizozemskoj i šire. Orsatove nedaće i patnja znatno će zasjeniti Kristov križni put i patnje siromašnih i potlačenih diljem svijeta, a zanima me samo koliko će “evanđelista” zapisati “Muku Orsatovu”, ili će se sam latiti tog posla i propovjedati “Muku po Orsatu”.

 

Josip Gajski