Politički analitičar i novinar Mate Kovačević u izjavi za Direkto.hr ističe kako situacija oko broja prikupljenih potpisa pobija sve ankete koje su pratile predsjedničke kandidate i to ne samo ankete u posljednjih petnaest dana, nego u posljednje dvije godine.

Kaže da je prikupljenih 328.683 potpisa stvarno impresivna brojka potpisa Grabar Kitarović, koja pobija sva dosadašnja prorežimska stajališta.

Također je istaknuo kako je u Josipovićevom stožeru ova brojka izazvala šok, zbunjenost i nesnalaženje i ne samo na Pantovčaku nego i na Markovom trgu. I to, s obzirom na cjelokupni aparat koji je radio cijelo vrijeme u svrhu Josipovićeve kampanje u posljednjih nekoliko godina.

Kovačević naglašava kako Josipoviću neće pomoći niti represivno ni selektivno proganjanje određenih osoba zaključno s inicijativom ''U ime obitelji.''

-Ovo je sve pokušaj relativizacije brojki prikupljenih potpisa Kolinde Grabar Kitarović - rekao je Kovaćević komentirajući također izjavu stožera predsjednika o nebitnosti brojke potpisa, te nastavio kako se to vidjelo i u određenim režimskim medijima tijekom dana kada su se predavali potpisi.

- Ali, ako pogledamo čisto semantički onda zapravo Josipović potpuno ruši vjerodostojnost svojih građana koji su mu dali svoj potpis - ističe Kovačević.

Kovačević za kraj dodaje da dolaze demokratski blagdani i to trebamo poštivati.

-Trebamo pogledati stvarno stanje i zaokružiti svog kandidata i promijeniti budućnost - zaključio je Kovačević u izjavi za Direktno.hr.

Podsjetimo, predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović prikupila je 328.683 potpisa, Ivo Josipović 203 tisuće, Milan Kujundžić 50 tisuća potpisa a Ivan Vilibor Sinčić 15.200 potpisa potpore.

 

R.H.