Josip Jurčević uopće nije iznenađen informacijama o nezakonitim operativnim aktivnostima koje se za potrebe državnog vrha navodno provode nad hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj 66 kao i organizatorima ovogodišnje kolone sjećanja koja će se 18. studenog održati u Vukovaru.

Uvjeren je da je riječ o dobro znanom rukopisu iza koga stoje ostaci nekadašnjih jugoslavenskih struktura, u čije je ime Nenad Stazić nedavno hrvatske branitelje uporedio sa Sinn Feinom.

>>Branitelje se tajno prisluškuje i u formi `non papera` o svemu se izvješćuje državni vrh

-Saša Perković se predugi niz godina nalazi na najvažnijem državnom položaju nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske. Na taj položaj je prvenstveno došao zaslugom svojeg oca Josipa Perkovića i njegove i sada iznimno moćne udbaške strukture. Ista struktura je omogućila Ivi Josipoviću da postane Predsjednik RH, te ga je u predsjedničkom uredu dočekao Saša Perković i još nekolicina moćnih savjetnika iz predsjedničkog mandata Stjepana Mesića. Osim toga, sam Ivo Josipović je jednom prigodom neoprezno javno otkrio protuzakonitost kako su mu je obitelj Perković pomogla u prošloj predsjedničkoj kampanji. To sam osobito naglasio u razgovoru HRsvijet objavljenom 04. listopada ove godine - istaknuo je Jurčević, odgovarajući na našu zamolbu da prokomentira informacije o nelegalnom prisluškivanju.

Prema Jurčeviću, Josip i Aleksandar (Saša) i njihova udbaška struktura drže u šahu Ivu Josipovića, kao što su držali i njegovog prethodnika Stjepana Mesića.

-Ured Predsjednika RH je još od Mesićeva mandata, tj. od njemačkog suđenja udbašu Pratesu izravno i praktično stranka u postupku, što je protuzakonito i krajnje skandalozno po vjerodostojnost hrvatske države. Odnosno, Ured Predsjednika kao i niz drugih državnih i pravosudnih tijela RH sustavno sudjeluju u opostrukciji suđenja bilo kome iz udbaške strukture, ne samo kad se radi o suđenjima u Njemačkoj, nego i kad se radi o suđenjima u Hrvatskoj ili drugačijim pokušajkima suočavanja sa zločinima komunističke strukture koja je svoju moć iz bivše Jugoslavije prenijela u Republiku Hrvatsku - kategoričan je Jurčević.

Također, opetovano ponavlja procjenu o navezanosti cijelog niza osoba iz Josipovićevog okružja na Beograd i Banja Luku.

-Ne samo što je niz osoba iz prve i ove druge kampanje te predsjedničkog ureda Ive Josipovića izravno navezan na režime agresorskog Beograda i zločinačke Banja Luke, nego se u istom smjeru kreće i glavna osovina političke djelatnosti Ive Josipovića u cijelom predjsedničkom mandatu. Na ovu činjenicu je prethodnih godina više osoba javno upozoravalo, uključujući i mene. Navodio sam konkretne primjere te sam zaključivao da Predsjednikl RH Ivo Josipović zapravo postupa kao trećerazredni srbijanski činovnik - ističe Jurčević, te dodaje kako se upravo zbog toga u predkampanji kreiraju različiti događaji i minorne afere kako se o unjegovog mandata ne bi javo govorilo.

>>Josip Jurčević : Lex Perković je vlastima EU-a i Njemačke napokon razotkrio tko vlada Hrvatskom

Vjeruje da se ovi problemi ne mogu rješavati parcijalno. Pri tome ukazuje na značaj predsjedničkih izbora.

-Sada, uoči predsjedničkih izbora i ne tako dalekih parlamentarnih, najvažnije je pozivati hrvatske građane da izađu na izbore i svojim samosvjesnim glasovanjem promijene ovo katastrofalno stanje. Kad napravimo promjene u glavnim državnim instiucijama omogućit ćemo ozdravljenje cijelog sustava i njegovo služenje nama koji ga plaćamo - zaključuje Jurčević.

 

R. Horvat