U prvoj polufinalnoj utakmici talijanskog nogometnog kupa Milan je remizirao s Juventusom, 1:1, a hrvatski reprezentativac Ante Rebić krenuo je u početnoj postavi domaćina i u 62. minuti doveo ga u vodstvo, što mu je bio peti zgoditak u zadnjih šest utakmica.

Nakon sinoćnje predstave opet ga hvale talijanski novinari.

- Rebić napada i brani: Savršeni Ibrahimovićev partner, piše u naslovu La Gazzetta delo Sport, te dodaje: - Hrvat je koristan i u obrani i u napadu, nastavlja u pozitivnom tonusu.

- Hrabra igra Milana, koji je dugo držao neplodni Juve na konopcima. Ističe se učinak Rebića, koji je učinkovit i karizmatičan. Hrvat je postao zlatni dečko Milanovog napada. Požrtvovan i nesebičan, iznimno kompatibilan s Ibrahimovićem, zabio je peti gol u šest utakmica lige i Kupa, a dodao je i asistenciju. Vrlo koristan u svim fazama igre, piše u tekstu "Top & Flop", u kojem opisuje Rebića kao najboljeg igrača Milaneza

U drugom tekstu La  Gazzetta piše kako je i protiv Juventusa Rebić dokazao da je svestran i ponizan.

-Požrtvovan u obrani i ubojit u napadu, ali prije svega i ovaj put je potvrdio da uz veliku kvalitetu posjeduje ništa manju osobnost i karakter. Ibrahimović je nakon prvenstvenog poraza 4:2 od Intera, nakon što je Milan vodio 2:0, rekao da je za pobjede u takvim utakmicama nužno iskustvo. Milan ni protiv Intera ni protiv Juventusa nije uspio, ali je zbog Rebića na trenutke mislio  da može.

 

M.B.