Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Slovak Filip Polašek nisu uspjeli osvojiti naslov u konkurenciji parova na ATP turniru u Adelaideu.

Iako je Hrvatska imala dvoje predstavnika u finalu u Adelaideu, ostala je bez naslova. Nakon što je u petak Darija Jurak izgubila finalni meč ženskog turnira s Kanađankom Gabrielom Dabrowski, u subotu je bez titule ostao i Ivan Dodig.

Dodig i Polašek u finalu su izgubili od Argentinca Maxima Gonzaleza i Francuza Fabricea Martina koji su slavili sa 7:6 (12), 6:3. Hrvatsko-slovačka kombinacija propustila je pet set lopti u prvom setu, koji je nakon velike borbe u tie-breaku (14:12) ipak pripao Gonzalezu i Martinu.

Nakon gubitka prvog seta, igra Dodiga i Polašeka raspala se na početku drugog seta u kojemu su protivnici poveli sa čak 5:0. Do kraja te dionice hrvatsko-slovački par uspio je vratiti jedan break zaostatka, no Gonzalez i Martin ipak nisu dopustili potpuni preokret osvojivši prvu zajedničku ATP titulu.
Dodig i Polašek, koji iza sebe imaju sjajnu 2019. u kojoj su zajednički osvojili Masters 1000 turnir u Cincinnatiju, stigli do polufinala u Wimbledonu te se plasirali na završni ATP Masters, mogu biti zadovoljni nastupom u Adelaideu jer su na početku nove sezone već na prvom turniru stigli do finala.

 

M.B.