Hrvatska muška rukometna reprezentacija danas, 14. siječnja 2019. godine, otputovala je iz Graza. Sljedeća postaja izabranicima Line Červara je Beč u koji je Hrvatska otišla sa stopostotnim učinkom u skupini, odnosno dva boda. 


Izbornik Lino Červar sinoć je u svojoj 200. utakmici na klupi hrvatske reprezentacije upisao 150. pobjedu.

- Vidjeli smo kad igramo složno, iznimno disciplinirano i držimo se dogovorene taktike, kad prevladava timski duh, onda stvari idu lakše, rekao je Červar uoči puta u Beč. 

Suparnike u drugom krugu natjecanja znat ćemo tek kasno večeras. Iz skupine B to mogu biti Austrija, Sjeverna Makedonija ili Češka. Iz skupine C nam dolaze Njemačka i Španjolska. Od četvrtka slijede nove velike i teške utakmice u borbi za plasman na završnicu u Švedskoj.

- Idemo dalje, prvi cilj je ostvaren, a sada idemo po drugi cilj, koji je puno teži. Imamo četiri složena protivnika, dva favorita za medalje i imamo dvije reprezentacije domaćine, a svaki domaćin je opasan, dodao je Červar.

Podsjetimo, u posljednjem nastupu u skupini A Europskog prvenstva u Grazu, hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je Srbiju, 24:21 (8:10), nošena nevjerojatnom podrškom s tribina u Stadthalledvorani. 

 

M.B.