Španjolski izbornik Robert Moreno uvrstio je Olma na konačni popis 23 igrača za nadolazeće eurokvalifikacijske utakmice protiv Malte (Cadiz, 15. studenog) i Rumunjske (Madrid, 18. studenog).

Trener Dinama Nenad Bjelica odlučio je 21-godišnjoj Dinamovoj zvijezdi to saopćiti na poseban način. Bjelica je na jutarnjem je treningu okupio igrače, svi su se zagrlili i onda je objavio vijest.

-Dečki, htio sam vam samo saopćiti jednu lijepu vijest, a to je da je naša momčad još jednog A reprezentativca stvorila, a to je Dani Olmo. Čestitam ti, Dani", rekao je Bjelica na što je cijela momčad glasno pozdravila Olma i čestitala mu na priznanju koje je danas stiglo iz Španjolske.

Dani Olmo je već bio na Morenovoj listi kandidata za A selekciju, ali nikad dosad ije ušao među sam uelitu. Sjajni dinamovac je u dresu Furije briljirao i na Europskom U21 prvenstvu na kojem je bio jedan od najboljih igrača mlade reprezentacije, a ujedno i najbolji pojedinac finalne utakmice. Za mladu reprezentaciju je upisao 14 nastupa, a pritom zabio šest golova.

Španjolska je vodeća momčad u skupini F sa 20 bodova, pet više od drugoplasirane Švedske.

 

M.B.