Komentirajući zabranu Thompsonovog koncerta u Mariboru, bivši mariborski gradonačelnik, Franc Kangler je istaknuo kako iz svega stoje stare jugoslavenske strukture koje podupiru  premijera Miru Cerara i predsjednik Slovenskog sabora.

-Jako je žalosno da usred Europe netko iz pozadine naredi policiji zabranu koncerta! Koncert Perkovića u Mariboru je organiziran na visokom nivou bez ikakve mogućnosti za rizik. Istodobno za Cecin koncert u Ljubljani koji se održava u subotu, kažu da je sve normalno. Ako je problem Perković u Mariboru, onda je svakako problem Ceca u Ljubljani. Zna se što je ona radila s Arkanom i gdje je bila i mislim da su Perkoviću i organizatorima u Mariboru napravili veliku nepravdu - istaknuo je Bivši mariborski gradonačelnik, Franc Kangler, u ekskluzivnom razgovoru za Direktno.hr.

Smatra da iza ove operacije blokiranja Marka Perkovića Thompsona postoji dublja politička priča.

-Ovo je djelo najviše politike. O tome su govorili i premijer Miro Cerar i predsjednik Slovenskog sabora. Iza njih pak stoji stara garnitura, koja radi po diktatu Udbe. Ako su Hrvatska i Slovenija članice Europske Unije onda se moraju poštovati propisi Europske Unije. Pravo Europske Unije bi onda trebalo biti svetinja. Kod nas u Sloveniji se događa da mi uopće više nismo pravna država. Zatvaraju se političari, oni koji su proeuropski orijentirani. Odustao sam od gradonačelničke funkcije u Mariboru zbog stare Udbe koja je protiv mene radila. Oni su svugdje, i na sudovima i u drugim strukturama - istaknuo je Kangler.

Spominje i konkretno ime na mariborskom sudu.

-Neke stvari je odrađivao sudac Janez Žirovnik koji je bio u SDV-u SFRJ (Služba državne varnosti op.a.). On je radio za Udbu, a sada radi kao sudac u Mariboru. Pa gdje ste to vidjeli? Posredno je taj sudac bio upleten u atentat na Nikolu Štedula. Saborski zastupnik Franc Breznik je to više puta rekao. Očito stara garnitura kaže da taj Žirovnik može biti sudac. Kod nas u Sloveniji je to moguće - zaključuje Franc Kangler u razgovoru za Direktno.hr.

 

M.B.