Sramotno jutro u Hrvatskom Saboru, u četvrtak 03.prosinca 2015., u režiji nedostojnih predsjednika tog tijela, Josipa Leke, predsjednika vlade, Zorana Milanovića, i njihovih pobornika Vesne Pusić, Milorada Pupovca i Peđe Grbina, upozorili su hrvatski narod i sveukupno građanstvo na opasnosti koje prijete miru i slobodi u našoj državi.

Kao jezivi usklični znak za lavinu koju su komunisti pokrenuli, a koja ispod površine kuha prijetnje krvoprolićem u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, odigrao se je pred očima javnosti slavodobitan i ushićen pozdrav Milanovića s ministrom obrane, Anom Kotromanovićem, upravo kad su se zastupnici i  domači i strani uzvanici razilazili nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Sabora.

Istovremeno, prostačko ponašanje premijera i njegovo protuustavno iskakanje s izjavama da predsjednica Republike,  Kolinda Grabar Kitarović, nema nikakove institucionalne ovlasti, sve otvorenije ukazuju na njegovu namjeru da zajedno s Josipom Lekom (a možda uz potporu ministra Kotromanovića i ministra Ostojića), preuzme u ime njihove -komunističke i prosovjetske - ''demokracije'' svu moć i uvede otvorenu diktaturu.

Prošlotjedni trenutak istine u  Saboru mogao je samo ražalostiti demokratsku Hrvatsku. Slaviti u tim trenutcima bilo je neukusno ali i vrlo simptomatično.  Jer da su spomenuta gospoda slavila prodaju hrvatskih vojnih objekata (Kupari i Lošinj) na strateškim pozicijama na Jadranu ruskim kupcima, onda bi vjerojatno to njihovo interesno slavlje bilo održano u društvu  kupaca a ne pred očima televizijskih gledatelja.

Jovanović - Podolnjak kao fantomska pojava

Kako je po ustavu i pozitivnim pravnim propisima određeno, Zoran Milanović i Josip Leko sada su samo  dvije tragične figure na pozornici ugašenih svjetiljki, gdje je njihova uloga završila, i gdje će se svjetlo vratiti tek formiranjem nove Vlade i konstituiranjem novog saziva Sabora. Njihove su uloge samo tehničke, formalne  naravi, pa su  zato i mnogo lakše zaigrali u farsi oko izbora novoga predsjednika Sabora: kandidatura akademika Jovanovića iz Varaždina, bivšega savjetnika predsjednika Ive Josipovića, koji je zadnjih petnaestak godina upisan u dokumentima pod  izmišljenim prezimenom ''Podolnjak'', je sama po sebi sve drugo, samo ne razumna.

Zakonodavna vlast, odnosno njeni legalni ostatci ostaju bez mandata 22.12.2015., a budu li se ugasili  bez da se novi Sabor konstituira, pored vlade koja nema nikakove ovlasti osim onih tehničkih, oni gube svaki legalitet i legitimitet. Međutim, upravo tu je poligon za stvaranje pomutnje.

Lovci u mutnom

Takva pomutnju na određeni način ohrabruje Zorana Milanovića i Josipa Leku na lov u mutnom. Takvoj pomutnji pridonosi sa svoje strane i ministrica Vanjskih poslova, Vesna Pusić, koja je na konferenciji u Beogradu obavjestila da će prije kraja siječnja val ilegalnih migranata     iz Grčke i Makedonije navaliti na Bosnu i Hercegovinu, te da zbog velikog broja vahabija na tom području predviđa ''oružane sukobe većih razmjera''.

Ključ izbjegavanja takvog scenarija opet je u rukama Hrvatske. Zato je jasno da Republika Hrvatska, odnosno Hrvati demokratskog opredijeljenja, imaju malo vremena za realiziranje zadaće spašavanja ustavnoga poretka i državnih institucija u Zagrebu. Iako pravnici, političari, diplomati i ozbiljni stranački čelnici, muku  muče sa tumačenjima zamršenih zakonskih odredbi koje su slagali postkomunistički ''eksperti'' imamo i volje i  nešto vremena da u pravi trenutak otjeramo uljeze koji vode protunarodno i protudržavno kolo u današnjoj krizi.

 

Domagoj Ante Petrić