U četničko-komunističkom aparatu vladajućih zagrebačkih revanšista, uskrsnuo je veoma agresivno san o terorizmu na hrvatskom području.

Pokrovitelji ovog najnovijeg scenarija su opet oni isti  koji u Hrvatskoj desetljećima propagiraju partijski monopol, stvaraju razdor, siromaštvo i provode politiku suprotnu interesima hrvatskog naroda.

U nedjelju 20. rujna, u najvažnjoj promidžbenoj TV emisiji  njihove orijentcije, ministrica vanjskih poslova i podpredsjednica vlade, Vesna Pusić, posprdnim je osmjehom prezira, karakterisničnim za psihopate, nastojala izrugati upozorenja o mogućnosti da među bezbrojnin ljudima iz dalekih zemalja, djelomično ne registriranima i raspuštenima po šumama i gorama, možda postoji i stanoviti broj krijumčara i terorista. Na takvu mogućnost su, jednako tako, ukazali i brojni hrvatski i međunarodni eksperti, govoreći općenito o današnjim  rizicima u Europi.

Istovremeno, javna je tajna da veći dio tih došljaka nije uopće identificiran, niti registriran, a drugi dio je upisan napamet, kako se  svakom tko želi prikriti identitet prohtije, bez ikakvih važećih dokumenata..

-Pa to su obične gluposti.... Koji bi terorist putovao tjednima i tjednima i pješačio u gomilama ljudi? Teroristi danas putuju avionima, u biznis klasi ili jahtama, a ne ovako - izjavila je mračna žena kontoverzne prošlosti, kojoj je očito transfer migranata preme Europi prioritetniji od pitanja nacionalne sigurnosti.

Svojim istupom opet je pokušala ismijati i optužiti HDZ, uz tvrdnju da bi "oporba htjele militarizirati državne granice te pucati po ženama i djeci". Takve krivotvorine opetovano ponavljaju Zoran Milanović i njegegovi trabanti, koji su u međuvremenu zatvorili legalne granične prijelaze a otvorili ilegalne prolaze kroz polja, šume i kukuruzišta.

Svojim  lažima Pusićka je nastojala dati alibi ilegalnim useljenicima u Hrvatsku i Europu i mogućim teroristima raznih orijentacija, uz otvoreni pokušaj ismijavanja nadzora hrvatske državne granice kao jednog od ključnih pokazatelja državnog suvereniteta, koja je ujedno i granica Europske unije.

Ovakva izjava Vesne Pusić svakako ide uz bok njezinim ranijim izjavama o "agresiji Hrvatske na BiH", kada se također solidarizirala s arapskim terorizmom, lažno optužujući vlastitu državu i legitimnu borbu za opstanak hrvatskog naroda u BiH.

Možda terorističke vođe doista putuje privatnim zrakoplovima i jahtama, ali izvršitelji terorističkih djela koji odrubljuju glave i dižu u zrak tržnice, hramove, mostove i škole zasigurno ne putuju tako, nego izgubljeni u mnoštvu pokušavajući na svoje krajnje odredište stići nezapaženo.

Uporedo s Pusićkom, svoju strategiju stvaranja preduvjeta za nasilje i eventualno za terorizam razvija i premijer Milanović. Na jednu stranu ratuje s donekle uređenom europskom  Mađarskom, a na drugu stranu - vjerojatno u dosluhu s Beogradom - stvara totalni prometni kolaps na granici sa Srbijom. Takva politika vrlo će skoro dovesti do zatvaranja slovenske i mađarske granice prema Hrvatskoj, što će Hrvatsku udaljiti ne samo od Shengena i regije "od Jadrana do Baltika, nego i od Europske unije.

Vrijedno je napomenuti i to, da je u istoj emisiji, Pusićka potvrdila i svoju prisnu organizacijsku vezu s Budimirom Lončarom, danas možda najvažnijim komunističkim i prosovjetskim ideologom koji je nadživio Jugoslaviju, i koji je obrambenim embargom protiv Hrvtske (1991.) odgovoran za tisuće mrtvih.

Danas, priznaje Pusićka, Lončar nastoji da u Vijeću sigurnosti UN-a izaberu upravo nju za glavnu tajnicu.

Izmišljeni konflikt s njemačkom kancelarkom

Na dvoru lažljivaca, lopuža i huškača ratova, kraljuju ''najbolji''. To jest, najpogubniji elementi podzemlja. Tako su i Pusićka, i Milanović, i Jaca Vlaisavljević, pridružena im služavka, danas nan čelu svih harangi i medijskih napada na  predsjednicu Republike jer je ona za migracijski stampedo na europskom jugoistoku spomenula djelomičnu odgovornost Anđele Merkel.

-Njene preoptimistične procjene izjavjovile  su se, pa nagla promjene berlinske migracijske politike jedan je od razloga krize - izjavila je hrvatska predsjednica.

Što je to strašno rekla Kolinda Grabar Kitarović?

Apsurdna je izjava Markovoga trga da se na razini državnika,  nije čulo u Europi ništa tako strašnoga, pa je nametanje te optužbe ispunilo korumpirani lokalni medijski prostor.

Međutim, u Donjem domu britanskoga parlamenta, trebalo je čuti više puta teške, ali zaista teške, optužbe predsjednika britanske vlade Dawida Camerona. Što reći o izjavama njemačkih parlamentaraca, u federalnom parlamentu, ili o optužbama iz Bavarske o lošim procjenama i navodnoj nespremnosti gospođe Merkel, koje se sve više ponavljaju.

Uz terorističku prijetnju Hrvatskoj i Europi, postoji i ona skrivena nit u graničnom sporu Milanović-Vučić. Blokiranje granice sa Srbijom, hrvatsko gospodarstvo dnevno stoji blizu dva milijuna eura, što mnoge navodi na pomisao kako je riječ o još jednom u nizu poteza koji planski slabe Hrvatsku.

Ključni je hrvatski posao u ovom trenutku odbaciti iz Zagreba provokatore, udbaške agente i razne jebivjetre, i to prije nego uspiju u svojim nakanama. Pri tome je važno podsjetiti da oni koji 1991. nisu željeli hrvatsku neovisnost, teško da mogu danas razlučiti što su to, a što nisu, interesi hrvatske Države!

 

Domagoj Ante Petrić