Tik pred same izbore za novi sastav Hrvatskoga Sabora, na pozornici kojom su ovladali političari lažovi, medijski falsifikatori te čelije stranih agenata, pomutnja i svađe sve snažnije ugrožavaju demokratsku zrelost koja se je kroz ratne i mirnopske dane ipak polagano stvarala u Hrvatskoj.

U vrućicu te filozofije nestabilnosti upali su čak i Mate Uzinić, sa sjedištem u Dubrovniku, koji predlaže da kao stalne useljenike uvezemo Arape, i njegov kolega Ivan Devčić s drugoga kraja naše jadranske obale, čiji su  savjeti Rimu u jednom ozbiljnom sporu oko imovine,djelomično utjecali na povredu  prava same Crkve u Hrvata (a osobno i na povredu dostojanstva porečkoga biskupa Milovana jer taj zaslužni dostojanstvenik nije htio potpisati otuđenje hrvatskoga otoka Dajle)

Hvala Bogu - doživjeli smo  poraz tog pokušaja. Prema zadnjim informacijama, odustali su nakon sudske presude od bilokakvih  neopravdanih pretenzija na Dajlu i sami talijanski redovnici kojima se su se u Hrvatskoj  pripisivale  neutemeljene  i zastarjele ambicije u vezi s tim strateškim i veoma vrijednim prostorom.

To su samo primjeri onoga što se može dogoditi inače  besprijekornim osobama kad oluja tuđih interesa zavlada u jednom društvu.

Kako se odnositi prema strancima?

Nema dvojbe da desetci tisuća ljudi koji iz vjerskih, političkih, etničkih, ekonomskih ili nekih skrivenih razloga hrle u Europu, zaslužuju fizičku, pravnu, zdravstvenu i prehrambenu zaštitu. Europsko zakonodavstvo ih štiti, a humanitarno pravo, te kršćanska, i na prvom mjestu katolička, tradicija azila i milosrđa  stvara ono ozračje koje spašava ljude i oslobađa ovozemaljski život od velikih nepravda.

Nema dvojbe da će i Republika Hrvatska dati svoj doprinos u ovom trenutku, i to vjerojatno preko one kvote od 3500, ili 6.000 pa možda i konačnih 10.000 azilanata i migranata, koliko će to  zahtjevati EU ili UN. I to u vremenima kada naši sinovi, očevi i majke, pod kurikavcima u XXI. stoljeću, kao prije pod otvorenon partizanskom diktaturom, moraju tražiti uvjete za opstanak u tuđini.

Međutim, po nikakovom kriteriju se ne smije dogoditi da se strancima koji nemaju pojma o našoj povijesti, kulturi, jeziku, odgojiteljstvu i nacionalnim interesima daruje stalno prebivalište ili ustupi na dulje vremensko razdoblje domaća imovina strancima koji nemaju pojma o našoj povijesti, kulturi, jeziku, odgojiteljstvu, nacionalnim interesima. Sama zamisao da se tim strancima za trajno dodjeli neko područje na granici s Bosnom i Hercegovinom ili u Lici ili na otocima govori o geopolitučkoj i sociološkoj krivoj namjeri određenih protagonista na domačoj sceni.

Ugroza nacionalnih interesa

Što reči o zbrci koja je nastala u slučaju Slavka Linića, ministra osnivača vladajuće Kukuriku koalicje i jednog od čuvara partijske tradicije, kojega je sam Milanović izbacio iz Vlade nakon navodnih policijskih ilegalnih postupaka protiv njega i njegove obitelji?

Tu se u prvom redu radi o političkoj čistci vlastitih ortaka. Zatim, opet kao primjer, što se može isčitati iz afere s Krešimirom Milanovićem, premijerovim bratom, kojega se je opravdano ili neopravdano uvalilo u megaaferu s ogromnom milijardom kuna u nekom opskurnom kolu balkanskih avanturista.

U glavno Kazalište grada Rijeke, čije ime se ne može izgovoriti bez da se povrijedi i sam historijal te ustanove, ne treba ni ući, jer već na njegovim  vanjskim zidovima i iz izjava njegove uprave,  pucaju staljinistički agitprop, poremećaj pojmova i hibernacija kulture. Bilo koje kulture a ne samo hrvatske kulture.

Dakle, pomutnja se je toliko rasplamsala, da ne čudi činjenica da na strogo političkom i institucijonalnom planu, život se vrti oko prostačkih napada premijera Zorana Milanovića na glavnog čovjeka oporbe Tomislava Karamarka, te na zamršene igre strogo financijske naravi, koje su Republiku Hrvatsku dovele u sukob sa sustavom europskog bankarstva.

Narodu, biračima, obećavaju se sada na idzdisaju vladinog mandata neke novčane povlastice i mrvice za preživljavanje dana koji su u tijeku, a prekrivaju se zbivanja koji određuju cijelu skoru budućanost naše zemlje - od financijske agresije do potpunog klizanja prema diktaturi pod četničkom i komunističkom kapom..

Predsjednica na prvoj crti obrane

Ankete koje provode neovisni i ozbiljni instituti pokazuju da je predsjednica Republike smatrana nadprosječno snažnom, inteligentnom i karizmatičnom osobom koja održava danas na životu to malo nade što još postoji u hrvatskome narodu Bosne i Hercegovine, a u sličnim terminima se mogu tumačiti i masovni odgovori podrške koju uživa u Republici Hrvatskoj.

Vidljivo poštenje, požrtvovnost, svakodnevni intenzivni rad, odlučnost kada se radi o hrvatskim interesima i odupiranju ilegalnim postupcima SDP-a i HNS-a, opće su priznati u cijeloj zemlji: poradi toga, demokratski Hrvati predsjednicu poštuju i vjeruju da će ti njeni stavovi omogučiti održavanje poštenih izbora, a iz istih nostalgičari mraka predsjednicu mrze i nastoje zalediti efekte njenoga rada.

Ni hrvatska domoljubna koalicija ni pojedinci ne smiju očekivati laku izbornu pobjedu. Velika bi zabluda bila misliti da protivnici opstojnosti naše suverene države, zbog svojih moralnih slabosti i političke nesposobnosti, idu ravno u poraz. Iza njih stoji oko 80.000 partijaca uhljebljenih na račun države i sviju nas; dakle 80.000 obitelji koji znadu da su posao, a često i više pozicije, dobili mimo pravila.

Iza rebalkanizacije Hrvatske stoji i veliki kapital (samo na televizijskom tržištu, dovoljno je uz Radmanov HTV pratiti N1 i povlašteni prošireni RTL), ili slušati prijetnje iz Beograda, kajko bi se shvatila ozbiljnost situacije.

Dapače, komunističke guje i četnički revanšisti nastojat će izazvati razne oblike nasilja, zasipati naš narod i njegove istinite predstavnike klevetama, te obezhrabriti glasače.

Pred tim izazovima, naš je zadatak jasan a znademo tko nam je neprijatelj, jer se u tom sučeljavanju ne radi ni o sugovorniku niti o suparniku. 

Veliki je hrvatski posao u ovom kratkom preizbornom razdoblju, podržati rad predsjednice, a rakrinkavati blefove vladinih lažnih mjera i obećanja  socijalne ''velikodušnosti'', koje se nakon svake stručne analize pokazuju u svjetlu prevarantske taktike.

 

Domagoj Ante PETRIĆ