Legla štakora, pijanih i razularenih kroz uživanje državnoga novca i tuđinskog mita, množe se po Zagrebu i po ostatku Republike Hrvatske.

Ta najopasnija i najlukavija vrsta kanalskih gospodara prljavštine, preuzima sva područja državne uprave, javna poduzeća i medije, te slavi danas isto kao 1945., svoga boga Antikrista, kojega mogu - isto kao i same sebe- zadovoljavati isključivo žrtvovanjem nevinih i nespremnih ljudi, koji opet zaboravljaju da u politici, u kulturi, u medijima i u postupcima spram slobodnih ljudi, postoji zlo.

Dapače, ovo zlo što je na djelu među nama je apsolutno i umreženo Zlo. Gotovo savršena mimetizacija tih biča iz podzemlja u nacionalnom korpusu, predstavlja njihovo jako oružje u osvajanju područja.

Udarac na prof. Šeparovića

Na primjer, drski napad neke balkanski poznate Teršelićke na gospodina hrvatske pravne znanosti i politike, predsjednika Hrvatskog viktimološkog društva, profesora dr. Zvonimira Šeparovića, koristeći kao instrument današnji službeni represivni aparat, pokazuje koliko iz mjeseca u mjesec napreduju ta aktivnost na hrvatskom tlu.

Spomenuta zagovornica komunističkog organiziranog kriminala optužila je bivšeg rektora Zagrebačkog sveučilišta, među ostalim, da ju je ugrozio, jer je Hrvatsko Nacionalno etičko sudište kojim on predsjeda, u svom pravorijeku od 05. siječnja 2015. proglasilo Ivu Josipovića, Stipu Mesića, spomenutu agitatorku, te ministricu Vesnu Pusić, Milorada Pupovca, Zorana Milanovića, Budimira Lončara i Carla Bildta, etički krivima za teško nedjelo veleizdaje protiv Republike Hrvatske.

Odmah nakon režimskog policijskog udarca na Šeparovića, umno se je oglasila Nevenka Nekić, nedvojbeno jedna od najvećih hrvatskih spisateljica XX./XXI. st. (uz to slikarica, prevoditeljica, pjesnikinja i povjesničarka) pa je sjajno komentirala obavezujući poziv zagrebačke policije po kojem je Šeparović morao ići na informativni razgovor - po klasičnom udbaškom modelu iz totalitarne Jugoslavije, na zahtjev jedne žene koja uopće nije u potpunosti identificirana. Spomenuta osoba jedino se do kraja pokazuje i predstavlja među onima koji na Balkanu pripremaju nove ratne sukobe, to jest u Bosni i Hercegovini, Kosovu i Makedoniji.

Na sreću, vremena ipak još nisu sasvim u skladu s organizacijom Teršeličke pa je zagrebački rektor i bivši ministar Vanjskih poslova izišao živ i zdrav iz ove zamke. Ipak, nije sigurno da će živi izlaziti i oni Hrvati demokrati koje će Milanovićevi komesari pozivati i privoditi u razdoblju do izbora - ili nakon njih - ukoliko ostane na vlasti.

Hrvatski intelektualci u nejednakoj borbi

Rad i istupi Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta oživio je u širokom okviru javnosti spoznaju da postoji velik broj hrvatskih vrhunskih intelektualaca, voljan ispunjavanja svojih dužnosti, na isti način na koji je dr. Franjo Tuđman, u veljači 1989., kada je narod sumnjao u nacionalnu zrelost i volju hrvatskih intelektualaca, razradio u Društvu hrvatskih književnika, temu njihove šutnje. Izrekao je tada riječi koje se, kao pod komunističkim terorom, i danas uvažavaju: šutnja postoji samo zbog medijske blokade i zbog udbaške ucjene na pojedince i na njihove nezaštićene obitelji.

Hrvatsko nacionalno etičko sudište, kao i sve udruge intelektualaca Hrvata, nalaze se pod blokadom medija, u kojima sa strahom slugana ili bogatih ortaka, vlasnici, ravnatelji i urednici poštuju komunističke direktive prema kojima se njihov rad, pa i samo postojanje, moraju prešućivati.

Ti jadni ''vidljivi'' vlasnici i komesari medija, isto kao i urednici državnih postaja, prešućivali bi i djelatnost Katoličke crkve, da ona nije univerzalna i da sve ono što je važno u njenom radu u Hrvatskoj nema odjeka u stranom europskom i američkom tisku. Naravno, ni u jednom slučaju ne bi mogli prešutjeti rad mons. Uzinića, koji na južnom području bliskom Trebinju (RS) provodi veoma zanimljiv program.

Ne mogu prešutjeti ni uspjehe hrvatskih športaša, iako svaku baklju koju neki budala upali na stadionu, toliko preuveličavaju da bi se moglo doći do zaključka kako je jednom takovom Neron zapalio Rim…. Zaoštravanje legalnog i moralnog sukoba između demokratske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i ponekad izbezumljenog premijera Milanovića, te jačanje kod njega izražene potrebe sučeljavanja s hrvatskim braniteljima - najavljuju nam kritične dane.

Kao što to čine junaci Domovinskoga rata i intelektualci u Etičkom Sudištu, svaka grupacija Hrvata može i mora dokazati svoju apsolutnu moralnu prevlast nad projugoslavenskim strukturama. Hrvatski posao je zasigurno težak - očistiti septične jame, sklisku kanalizaciju isto kao i blještava sjedišta ključnih poduzeća, koja su od svojih vrhova do najnižih pozicija, poklonjena Socijaldemokratskoj partiji i Narodnoj stranci za uništenje.

To su današnji težišni hrvatski poslovi koji će tek na dan parlamentarnih izbora uvesti nas u završnu fazu sanacije.

 

Domagoj Ante PETRIĆ