Razni na pola propali političari koji u vezama i tajnim obećanjima Vesne Pusić gledaju jamstvo da će i njihove političke ambicije biti financirane iz nekih upitnih fondova, naglo se pregrupiraju ili jednostavno nestaju.

Sudeći prema insiderskim informacijama, ona je zajedno sa svojom svitom nositeljica udbaškoga Plana A glede parlamentarnih izbora, ali pojavljujuje se već i Plan B.

Nedvojbeno, biti će ih još, jer cilj Balkanske i Euroazijske konfederacije u izgradnji jest osigurati si veliku većinu u parlamentarnim izborima, nametnuti novoga jugopremijera te poslagati po vodećim položajima ovu postavu koja danas predvodi oplakivanje totalitarne Jugoslaviju, bilo javno, bilo svojim radom koji neumorno kopa tlo pod hrvatskom prisutnosti u svijetu, pod nacionalnim konsezusom, pod gospodarstvom i pod obrambenim kapacitetom naše zemje.

Hrvatski veliki posao je danas konsolidirati hrvatsku demokratsku većinu, poduprijeti demokratsku politiku predsjednice Grabar Kitarović,obraniti moralni status hrvatskih branitelja i pomoći hrvatskim javnim osobama da nađu svoje mjesto u uzurpiranim sredstvima za javno priopčavanje.

Pusićka kao prva violina

Upravo nakon što je ta arogantna dama izjavila da je svoju kandidaturu za mjesto glavne tajnice OUN-a, lansirala na savjet nekih misterioznih stranih čimbenika, otkrilo se je da tih stranih čimbenika uopće nema. Barem ih nema tamo gdje bi trebaii biti a da bi u UN-u imali dovoljnu težinu.

Kada se radi o kumovanju jednoj političarki koja cilja na tako visoko mjesto iz svoje skromne baze, podrška Beograda i Moskve vjerojatno neće biti dovoljna... Uz to, Pusička je lažno izjavila da će predsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović, podržati njene pretenzije te je počela praviti pritisak na svoje suradnike u ministarstvu Vanjskih poslova u smislu da se više moraju zalagati za balkansku regiju i za njenu osobnu ulogu u tom kontekstu, nego za ''trenutačne potrebe'' naše države.

Uzda se Pusička u činjenicu da bivši članovi komunističkih partija i zaslužni agenti tajnih službi, pronalaze u EU nove saveznike relativno lako - od kada su mnoge vlade i gospodarstva preuzeli ljudi koji odbijaju kršćanstvo. Istovremeno afričke države i dio Srednjega i Bliskoga Istoka u apsolutnoj su krizi koja njihovim čelnicima spriječava razmatranje problema kao što je to vodstvo UN-a, jer se moraju boriti za vlastito fizičko preživljavanje.

Kao po nekoj uroti, u njihovim se zemljama množe paravojne organizacije koje kolju nedužne osobe pred tv-kamerama i ubijaju pučanstvo u bolnicama, selima, sveučilištima, tržnicama, a pogotovo u katoličkim i drugim krščanskim naseljima i ustanovama. U ovom današnjem scenariju mogla bi čak i njena kandidatura proći – zamislila si je opaka žena zagrebačke zaostale komunističke čete.

Ali u tome naumu, nastojala je postiči podršku Liberalne Internacionale, što bi eventualno Zorana Milanovića prisililo da obnovi koaliciju s HNS-om i njoj faktički dade , u slučaju marksističke izborne pobjede, opet vodeču ulogu pa makar i ne imala uopće značajan broj glasova.

Dapače, Pusička se je u trenutku euforije vidjela na mjestu predsjednice buduće vlade. Međutim, Lineralna Internacionala je odbila Pusički dati mjesto u svojim redovima, što je srušilo babilonski toranj kojeg je ta jadna žena izgradila u svojoj strategiji.

Što nakon neozbiljnih probnih balona?

Međutim, obmana je kratko trajala: iz Londona- točnije iz Liberal International –a, stigao je oštri komentar prema kojem nije istinita tvrdnja HNS-a kojom se je taj savez prikazivao kumom ridikulne Pusićkine kandidature.

Dapače, ta danas minorna i neugledna grupacija sa sjedištem u Hrvatskoj uopće nije sugovornik LI-a zbog nestručnog i mutnog djelovanja njenih čelnika na međunarodnoj i domaćoj razini. A Europska Liberalna Demokratska stranka, u kojoj Pusička i dalje ima zaleđe, potpuno je irelevantna u cijelom sklopu UN-a, kad se radi o biranju visokih dužnosnika.

Tko ostaje Pusičkinim fantazijama vjeran? Ivo Josipović, navodno i Vladimir Šeks (prekriveno), Vlaisavljevička i Pupovac, navodno i jedan biskup s Jadrana, Kregar i Holy, Končar, Prgomet, Šimonović u UN-u, Mesić, Nikica Gabrić te drugi dobro plaćeni čarobnjaci ''nove realnosti'' .

A na međunarodnom planu Carl Bildt , švedski političar žigosan financijskim aferama u svojoj zemlji te teškim pogreškama u Bosni i Hercegovini, i Martin Schulz, duboko crveni socijalist, predsjednik Europskog parlamenta, te Olli Rehn. U samom sjedištu UN-a, jedino neki zaposlenici poslušnici hladnoratnih – danas obnovljenih - struktura. Svakako nedovoljno je to za osvajanje mjesta glavne tajnice UN-a, jer su napetosti prevelike na svjetskoj sceni a da bi se to mjesto prepustilo bilo kome kontroverznom, što je svakako Vesna Pusić.

Izborne parlamentarne smicalice

Mnogo više od kandidature Vesne Pusić zabrinjava strategija koju glede parlamentarnih izbora u Hrvatskoj primjenjuju beogradski četnici i njihov lokalni privjesak, sačinjen od orjunaša i nekadašnjih partizanskih stipendista.

Veći dio hrvatske javnosti slaže se s procjenom predsjednice Republike o tome kako su nedavne četničke i partizanske provokacije iz Beograda koje su izveli Vojislav Šešelj, premijer Vučić i ministar Vulin u stvari bile ishitrene kako bi Zoran Milanović, Pusička i Vlaisavljevička mogli reagirati (u prazno i neznačajno, ali ipak korektno s populističke strane).

Paljenje hrvatskog barjaka u javnoj ceremoniji, haranga Vojislava Šešelja i ministra Vulina - u ime srpske vlade -, drske izjave premijera Aleksandra Vučića, koji uživa duboko poštovanje u Zagrebu u krugu svojih sunarodnjaka u Milanovićevoj vladi, sve je to trebalo unesti pomutnju u hrvatsku javnost.

Ipak, i taj propagandistički trik je propao, jer je premijer Milanović sa svojom klikom u međuvremenu udvostručio svoj napadaje na hrvatske branitelje, koje se po cijeloj Hrvatskoj progoni i kleveće. Jadan čovjek, kad i velikom mukom kada desnom nogom načini jedan solidan korak, odmah lijevom nogom upada u novu rupu.

Umjesto Pusićke - Josipović

Propala Pusička mora se sada bezuvjetno prikloniti novopokrenutom projektu Ive Josipovića, koji predstavlja najautentičniji udbaški eksperiment organiziran u neovisnoj demokratskoj Republici Hrvatskoj. Fondovi za financiranje velike kampanje protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i koalicije koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica, prikupljaju se po off shore bankama, a medijska baza je osigurana na osnovi petnaestgodišnjeg monopola komunističkih agentura nad televizijom i tiskom.

Predsjednica Republike i čelnici HDZ-a će ''increscendo'' u nadolazećem razdoblju biti izloženi svestranoj agresiji iz tih struktura.

Ne smije se omalovažiti činjenica da bi uspostavljanje demokracije i euroatlantskog projekta - u svim državnim ustanovama i bez novih prijevara – značilo okončanje neosovjetskog prodora na Mediteran, izbavljanje Bosne i Hercegovine iz ratnih opasnosti i terorističkih umrežavanja, te spriječavanje geopolitičkog kaosa u jugoistočnoj Europi.

Stoga protivnici sređivanja stanja u Hrvatskoj i ovom djelu svijeta, tipuju na Ivu Josipovića i Vesnu Pusić, njegovu bivšu ali i buduću suradnicu.

 

Domagoj Ante PETRIĆ