Članci

Baletna večer na svjetski dan plesa

Baletnu večer na Svjetski dan plesa 29. travnja izvest će Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split. Na programu su balet Igora Kirova From Side to Side na glazbu Balanescu kvarteta i odlomak iz baleta Romeo i Julija Sergeja Prokofjeva u koreografiji Dinka Bogdanića.

Završeni 26. Marulićevi dani

Uručivanjem festivalskih nagrada u četvrtak, 28. travnja, na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split završio je festival hrvatske drame 26. Marulićevi dani koji se od 21 – 28. travnja u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split i pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture Republike Hrvatske.

Krležina Leda zatvara 26. Marulićeve dane

Festival hrvatske drame 26. Marulićevi dani bit će zaključen 28. travnja na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split. Svečanost zatvaranja započet će u 20 sati dodjelom festivalskih nagrada, a nakon toga će kao posljednju festivalsku predstavu kazalište Činoherní klub iz Praga izvesti Ledu Miroslava Krleže.

Pretposljednji dan 26. Marulićevih dana

U srijedu 27. travnja, pretposljednjeg festivalskog dana 26. Marulićevih dana u 18 sati u bivšoj ambulanti Brodogradilišta na Putu Supavla bit će izveden autorski projekt Marine Petković Liker Od terora. Od borbe. Od boli. RASPLITANJE. Produkciju potpisuje umjetnička organizacija Četveroruka i Plesni centar Puls.

Bife Titanik na 26. Marulićevim danima

U utorak, 26. travnja na 26. Marulićevim danima u konkurenciji za festivalske nagrade na programu su dvije izvedbe autorskog projekta Branka Brezovca Bife Titanik, nastalogprema istoimenoj pripovijetki Ive Andrića, etičkom traktatu Strah i drhtanje Sorean Kierkegaarda i monologu Grofice iz romana Ljubavnik u Balzanu Sandora Maraija.

Kabaret tamne zvijezde u HNK Split

Kabaret tamne zvijezde, autorski projekt Zlatka Burića u produkciji zagrebačkog Teatra &td na programu je 26. Marulićevih dana, u ponedjeljak 25. travnja. Predstava se igra na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split s početkom u 20 sati.