Članci

Na trajektu za Starigrad najavljeni Dani HNK-a na Hvaru

Na trajektu Tin Ujević na liniji Split – Starigrad jutros se dogodio još jedan „kulturni incident“ u režiji Hrvatskog narodnog kazališta Split. Glumci iz predstave Čudo u Poskokovoj Dragi Andrea Mladinić, Filip Radoš, Vicko Bilandžić i Ivan Baranović iznenadili su putnike na trajektu nenajavljenom izvedbom dvije scene iz komedije splitskog kazališta u brodskom salonu.

"Slučajni perverznjak" dolazi u Vinkovce

Nakon što mu je godinama monodrama Andrewa Goffmana stajala u ladici, Goran Grgić, prošle ju je godine odlučio postaviti na scenu kada je upoznao mladog vinkovačkog glumca Vladimira Andrića.

Priče iz Vukovara u Vukovaru i Županji

Pere Eranović, mladi glumac splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, gostovat će sa svojom monodramom Priče iz Vukovara na 23. Festivalu glumca u sklopu kojeg će nastupiti 14. svibnja u dvorani Mladost u Županji, a dan poslije u Hrvatskom domu u Vukovaru, gradu kojem je ovaj Eranovićev autorski projekt u potpunosti posvećen.

Nagrade Dana HNK Split za najbolja umjetnička ostvarenja

U četvrtak, 5. svibnja, u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split dodijeljene su nagrade HNK Split. Nagrade se, u povodu 6. svibnja Dana HNK Split, dodjeljuju bijenalno za najbolja umjetnička ostvarenja u predstavama HNK Split u prethodne dvije kazališne sezone.

Baletna večer na svjetski dan plesa

Baletnu večer na Svjetski dan plesa 29. travnja izvest će Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split. Na programu su balet Igora Kirova From Side to Side na glazbu Balanescu kvarteta i odlomak iz baleta Romeo i Julija Sergeja Prokofjeva u koreografiji Dinka Bogdanića.

Završeni 26. Marulićevi dani

Uručivanjem festivalskih nagrada u četvrtak, 28. travnja, na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split završio je festival hrvatske drame 26. Marulićevi dani koji se od 21 – 28. travnja u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split i pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture Republike Hrvatske.

Krležina Leda zatvara 26. Marulićeve dane

Festival hrvatske drame 26. Marulićevi dani bit će zaključen 28. travnja na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split. Svečanost zatvaranja započet će u 20 sati dodjelom festivalskih nagrada, a nakon toga će kao posljednju festivalsku predstavu kazalište Činoherní klub iz Praga izvesti Ledu Miroslava Krleže.