Članci

Ovacije za „Othella“ na Lovrjencu

Druga dramska premijera 67. Dubrovačkih ljetnih igara, Othello Williama Shakespearea sinoć je, 20. kolovoza, premijerno izvedena na Lovrjencu. U godini obilježavanja 400 godina od Shakespeareove smrti, Othello se, na Lovrjenac, i na Igre, vratio u režiji Ivice Boban i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla. Publika svoje oduševljenje nije skrivala te je predstavu popratila ovacijama.

Svečano zatvoreno 62. Splitsko ljeto

62. Splitsko ljeto svečano je zatvoreno u nedjelju 14. kolovoza nakon završetka posljednje festivalske izvedbe, koncerta Papandopulo kvarteta u Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu. Župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja proglasio je festival zatvorenim, a prije toga dodijeljene su nagrade Judita za najveća umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu 62. Splitskog ljeta.

Balet HNK Split u petak na Sustipanu

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split će, u sklopu 62. Splitskog ljeta, 4. kolovoza s početkom u 21 sat na otvorenoj pozornici na splitskom poluototku Sustipan, praizvesti plesnu predstavu Na putu koreografa Igora Kirova na glazbu Goldberg varijacija Johanna Sebastiana Bacha. Nakon premijere, na rasporedu su još dvije izvedbe, 6. i 7. kolovoza.

Predstava Lažljivac na Splitskom ljetu

U Dvorištu HNK Split u utorak 2. kolovoza u 21 sat publika 62. splitskoga ljeta imat će prigodu pogledati Laživca, prošlosezonsku hit predstavu 'susjednoga' šibenskoga Hrvatskog narodnog kazališta. Riječ je o komadu nastalom po Goldonijevom predlošku koji je prilagodila i lokalizirala dramaturginja Marijana Nola, dok režiju potpisuje Zoran Mužić, čija je Buža bila prva dramska premijera ovogodišnjega Splitskog ljeta.

Lerova „Skarestija od bumbaka“ igra u Lazaretima

Premijerno prikazana 23. prosinca 2015., ovoljetna predstava Studentskog teatra Lero na Igrama je „Skarestija od bumbaka“ dubrovačkog autora Antuna Gleđevića u režiji i dramatizaciji Davora Mojaša. Izvedbe su na programu 67. Dubrovačkih ljetnih igara 30. srpnja i 13. kolovoza s početkom u 21:30 sati u Lazaretima.