Birači u Vukovaru na danas održanom drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika, povjerenje da u idućem razdoblju upravlja gradom dali su HDZ-ovu Ivanu Penavi, kandidatu koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ.


Prema privremenim i neslužbenim podacima vukovarskog Gradskog izbornog povjerenstva, za Ivana Penavu glasovalo je 7.137 odnosno 50,19 posto birača, a za Željka Sabu, koji je nakon pet godina upravljanja Vukovarom (kao SDP-ov gradonačelnik), na izbore izašao kao neovisni kandidat 6.946 odnosno 48,85 posto birača.

Od ukupno 27.172 birača, u drugom krugu izbora u Vukovaru odazvalo se 14.220 odnosno 52,33 posto birača koji su imali prigodu glasovati na 32 izborna mjesta.


U prvom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Vukovara održanim prije dva tjedna, kada su održani i izbori za Gradsko vijeće na kojma je najveći broj glasova osvojila koalicija predvođena HDZ-om, od šest kandidata za gradonačelnika najviše glasova su dobili Ivan Penava za kojeg je glasovalo 47,4 posto birača i Željko Sabo kojeg je podržalo 34,6 posto vukovarskih birača.

 

M.M.