Posljednjih dana svjedoci smo ofenzivnih akcija i  medijskih istupa raznih udruga koje sebe nazivaju bombastičnim nazivima – „civilno društvo“, „građanskim“, a koje su uglavnom popunjene ostatcima partijskog privilegiranog staleža, neizlječivim „jugovićima“ te ratnim petokolonašima kojima se svijet srušio stvaranjem neovisne hrvatske države.


Spomenute udruge jugofašista i kršćanofoba od kojih su najpoznatije "David", "Protagora", "Građanska akcija", Inicijativa "Nisam vjernik" i "Centar za građansku hrabrost", „Glas razuma-pokret za sekularnu Hrvatsku“ time nastavljaju tradiciju svojih prednika – propale komunističke kaste koje su izgubile povlastice i nisu se snašle u novom poretku – kada  je Partija prestala misliti za njih. Do kraja je licemjerno da se upravo ti – koji su do zadnjega trenutka bili sluge sistema koji je ubijao ljude, slao ih na robiju i oštro se obračunavao sa svojim neistomišljenicima (i homoseksualcima i zalagateljima za njihova prava) odjednom preko noći  transformiraju u najgorljivije zagovornike  svih mogućih prava i sloboda.

>>Skandalozno: David, udruga građana za borbu protiv svih vjerskih zajednica

Te aktivnosti nisu slučajne.  One imaju svoju podlogu u politici ove vlasti kojom se krenulo u ideološki obračun da bi se zamaglila i skrenula pozornost sa očite nesposobnosti ove Vlade koja nije sposobna kvaliteno osigurati funkcioniranje države i život građana. Te udruge bombastičnih naziva su u posljednji 5 godina iz državnog proračuna dobile 7,4 milijarde kuna državnog novca. Ova Vlada je u ovom proračunu rezervirala je za te i takve aktivnosti 600 milijuna kuna.

S njma, u potpunoj sinergiji djeluju neki novinari nacionalne Hrvatske televizije, financirane i našim obaveznim davanjima u vidu TV pristojbe HTV-u.

>>JURIS PROTECTA: Otvoreno pismo rukovodstvu HRT-a povodom ukidanja emisije "Latinica"

Akcije i kozmičko pravo pravo tih marginalaca da svoje stavove nameću većini uvelike je popraćeno napisima Jutarnjeg lista i ostalih medija iz EPH, kao i nekih zaposlenika HTV. Oni te i takve stavove neuspješnih pojedinaca podižu na razinu „javnosti“ i „građanstva“ u svojim biltenima, u emisijama Hrvatske nacionalne televizije.

Tako dolazimo do pitanja vjerodostojnosti informativnih emisija  nacionalne televizije koju svi plaćamo putem TV pristojbe.

Putem javnog servisa – nacionalne televizije, plasiraju se mišljenja „ad-hoc“ sastavljenih neregistriranih Koordinacija za sekularnu Hrvatsku i udruge Zlatka Zeljka „Građanska akcija“ i „Juris protecta“,  nadripisara  bez završenog bilo kakvog priznatog pravnog fakulteta, kao vrlo važnog za nacionalnu svijest.

>>Aktivisti liberalne Građanske akcije u ustaškim odorama uhićeni ispred HRT-a

Suradnju ideološki povezanih udruga i novinara HTV-a niti ne pokušavaju prikriti, naprotiv, Građanska akcija se na društvenoj mreži javno zahvalila: „Zahvaljujemo nasim suborcima i prijateljima novinarima sa Index.hr, Danas.hr. T-portala, Jutarnjeg, Radija 101 i naravno nasim prijateljima novinarima sa HRT-a na koordiniranoj akciji u zahtjevu za smjenom odgovornog za falsificiranje nase povijesti. Dragi prijatelji i suborci novinari HVALA VAM.“

Novinar HTV-a i novoimenovani koordinator Dnevnika  3 nacionalne televizije  Denis Latin ne krije svoju ideološku obojenost. On na svom facebook profilu javno izjavljuje da mrzi crkvu (vjerojatno samo katoličku ), sustavno prati sve aktivnosti navedenih udruga, javno ogovora svoje kolege  kao gospođu Branku Kamenski zbog pisca Aralice ( zar je nepoćudan?), Karolinu Vidović- Krišto zbog praćenja dr.sc. Reisman jer prima plaću za nešto drugo, a ne svoj „aktivizam“ – ne pitajući se koliko je on primio osobnih dohodaka na naš račun i to u puno većem iznosu,  a nije radio baš ništa.

>>Denis Latin i partizanske poskočice u povodu Dana hrvatske nezavisnosti

U informativnim emisijama koordinator Latin potpuno je neobjetivno popratio pritvaranje nezaposlene novinarke Babić u zatvor Remetinec . Tako da je prosječan gledatelj stekao dojam da je ista pritvorena zbog slobode izgovorene riječi, a ne zbog neodazivanja na sudske rasprave. Naravno, činjenicu da se ista ispričala tužitelju zbog klevetničkog pisanja, nije smatrao potrebnim iznijeti u Dnevniku 3, jer bi gledatelji mogli pomisliti da je cjelokupni rad imenovane zasnovan na klevetama.

Taj isti koordinator Dnevnika 3 ne libi se javno iskazati svoje idolopoklonstvo komunističkom diktatoru koji je sam sebe proglasio doživotnim predsjednikom, čijom zaslugom nismo bili dio zapadnog, demokratskog svijeta već represivnog i ekonomski neuspješnog komunističkog bloka, primitivac koji je izgradio u svijetu neviđen kult ličnosti i kojem se nosila Titova štafeta kao dio rituala ultimativnog kolektivnog pokoravanja tom poganskom polubogu. Nije li vrijeme da ovakve koordinatore zauvijek spremimo u povijest ? Koliko je vjerodostojan Dnevnik i informacije kada ga uređuju takvi likovi, zaogrnuti u plašt retrogradnog komunističkog  razmišljanja ? Zar će nacionalna televizija na samom ulasku RH u EU imati informativne i mozaik emisije kojih se mračni komunizam ne bi postidio?

Provođenje sustavne propagande uvođenja Zdravstvenog odgoja u obavezni obrazovni sustav „na mala vrata“, bez znanja roditelja, bez bilo kakve stručne analize i rasprave, jedna je od zadaća plaćenika i režimskih novinara. Jutarnji list popratio je gostovanje dr.sc Reisman na Medicinskom fakultetu u Zagrebu naslovom: „Ova propaganda je sramota za medicinu i znanost“, da bi pri kraju samog članka  ipak naveli da je ista „ Za svoje predavanje dobila je dug i gromoglasan pljesak studenata medicine“, što pokazuje da niti sami autori članka ne vjeruju u inteligenciju svojih čitatelja. Naravno, koordinator Dnevnika nacionalne Hrvatske televizije ostao je zgrožen činjenicom gromoglasnog pljeska sa pitanjem na usnama: „Tko nas to liječi?“. Naravno, to nije bilo prezentirano u informativnim emisijama pod patronatom Denisa Latina.

>>Nenad Zakošek: Jugoslavenski nacionalista na čelu hrvatskog fakulteta

Novinar Latin nije usamljen u svojim idejama i stavovima. Javne prepiske oko uređivačke politike i vanjskih suradnika HTV ne ustručavaju se Goran Beus samozvani Richemberg, lažni njemac iz Turopolja, koji si je dodao prezime 1985. na početku studija na rasadniku kadrova – Fakultetu političkih znanosti, sa Elizabetom Gojan. Da li je to odraz neovisnog novinarstva ili je odraz jasnog i nedvojbenog miješanja političkih struja pri plasiranju informacija sa malih ekrana?

>>Udbaš Goran Beus Richembergh, za neke i 'Odisej', ima savjest?

Sve ovo ne začuđuje previše obzirom na činjenicu da je Goran Radman glavni ravnatelj HTV-a . O Radmanu znamo gotovo sve, od njegove aktivnosti kao mladog komunista, prvog omladinca Jugoslavije, do iskaza koji je SZUP-u dao Radenko Radojčić agent KOS-a, Kontraobavještajne službe Jugoslavenske narodne armije, koji ga spominje čak dva puta . No,  vijest da je Goran Radman bio suradnik KOS-a uopće i nije vijest. Vijest bi bilo kad bi netko ustvrdio da Radman nije bio suradnik KOS-a.

>>Goran Radman bio suradnik KOS-a!

Kada napravimo presjek ovih događanja, uočavamo povratak nekih otpisanih ideja, otpsanih likova koji svoje jugofilske i titoističke ideje prikrivaju pod plaštom antifašizma , i to sve na pragu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Zaju li oni do kuda su došli civilizacijski standardi  moderne, razvijene demokracije? Da li su ikada čuli za rezoluciju Vijeća Europe iz 2008. godine o osudi komunističkih zločina ? Vijeće Europe jasno poziva sve komunističke ili post-komunističke partije da u svojim zemljama, ako to dosad nisu učinile, ponovo procjene povijest komunizma i svoju vlastitu prošlost, jasno se distanciraju od zločina počinjenih od strane totalitarnih komunističkih režima i da ih osude bez ikakvih nejasnoća. Hrvatski Sabor je to prihvatio („N.N“ 76/06), ali to očito ne obvezuje perjanice novinarstva na HTV.

>>Njemačko pravosuđe priprema uhidbeni nalog za jedanaest hrvatskih državljana

HTV-u i državi  žurno potrebna lustracija.


B. Jazbec