Dekan Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Nenad Zakošek jučer se u maniru balkanskog primitivca obrušio na dr. Judith Reisman u trenutku kada je studentima uputila i primjedbu o komunističkom mentalitetu. Grubo prekinuvši gošću, u maniru Aleksandra Rankovića očitao joj je bukvicu, istaknuvši kako njegove studente nisu indoktrinirali komunisti nego je to, prema njemu, učinila Katolička crkva.


Dekan Filozofskog fakulteta večeras je otišao korak dalje. Prvo je kao organizator i domaćin dugo najavljivanog sučeljavanja Judith Reisman i Aleksandra Štulhofera dopustio prenatrpavanje dvorane, da bi odmah zatim "zbog sigurnosnih razloga", kako je kazao, otkazao tribinu.

>>Što se uistinu događalo tijekom tribine dr. Reisman na Filozofskom fakultetu

Tko je zapravo Nenad Zakošek, prema kojemu komunizam, navodno, nije indoktrinirao hrvatski narod, doznajemo zahvaljujući wikipediji.

Nenad Zakošek je hrvatskoj javnosti postao poznat kao član užeg vodstva
Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu (UJDI), političke organizacije utemeljene 1989. koja se u svojim programskim dokumentima otvoreno zalagala za jedinstvenu socijalističku Jugoslaviju i protivila se stvaranju neovisne i suverene Republike Hrvatske.

>>Judith Reisman u raljama Fakulteta 'političkih nauka'

Uz Nenada Zakošeka, uže vodstvo UJDI-a činili su: Bogdan Bogdanović, Branko Horvat, Žarko Puhovski, Milan Kangrga, Nebojša Popov, Lev Kreft, Vesna Pešić, Koča Popović, Milorad Pupovac, Ljubiša Ristić, Božidar Gajo Sekulić, Rudi Supek, Ljubomir Tadić (otac Borisa Tadića), Dubravka Ugrešić i Predrag Vranicki.

U samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj, protiv koje se otvoreno zalagao postao je dekanom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i članovom Vijeća GONG-a.

Spomenuti detalji iz Zakoševog životopisa u potpunosti otkrivaju i razloge njegovog balkanskog primitivizma prezentiranog tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana.

 

R.H.