U organizaciji građanske udruge Vigilare i Centra za obnovu kulture sljedeći tjedan u Hrvatskoj gostuje dr. Judith Reisman, koja će u Zagrebu održati nekoliko javnih nastupa i tribina o temama vezanima uz zdravstveni odgoj u Hrvatskoj, te probleme vezane uz seksualnu revoluciju u svijetu.

Dr. Judith Reisman, doktorirala je komunikologiju na Case Western Reserve University, ugledna je američka znanstvenica koja se u znanstvenom radu već četrdeset godina bavi problemima vezanima uz utjecaj seksualne revolucije na razvoj ljudske osobnosti, seksualno nasilje nad ženama i djecom, seksualna zlostavljanja i kriminal, na utjecaj pornografije na djecu i intimne odnose, te na razotkrivanje djela dr. Alfreda Kinseyja i njegovih seksoloških istraživanja. Članica je mnogih američkih i međunarodnih udruženja vezanih za zdravlje, obitelj, društvo i medije, stalna je autorica u mnogim novinama i časopisima, višestruko nagrađivana od medija, civilnog društva i znanstvenih ustanova, savjetnica je u vojnim, civilnim i sudskim pitanjima. Trenutno je predsjednica Instituta za medijsko obrazovanje, savjetnica Kalifornijskog društva za obiteljsku sigurnost te predavačica na Pravnom fakultetu Sveučilišta Libe rty u Virginiji. Autorica je niza znanstvenih radova te nekoliko filmova.

Dr. Judith Reisman je prije desetak dana pismo podrške uputila novinarki Hrvatske radiotelevizije Karolini Vidović Krišto, nakon što prikazavši dokumentarni film 'The Kinsey Syndrome' ukinuta njezina emisija Slika Hrvatske, a ona maknuta s mjesta urednice Satelitskog programa.

>>Judith A. Reisman: Dužnosnici vlasti, u snažnom zagrljaju industrije seksa i farmaceutske moći, nevoljko dopuštaju eksponiranje Kinseyevih zločina

U pratnji dr. Reisman u Hrvatsku dolazi g. Timoty Tate, britanski novinar, snimatelj, redatelj te autor niza znanstvenih i istraživačkih dokumentarnih filmova i knjiga o posljedicama tzv. seksualne revolucije, posebno na djecu.

Program javnih nastupa dr. Reisman u Zagrebu :

U utorak, 29. siječnja 2013. u 19.00 sati

Projekcija dokumentarnog filma "Kinsey's Paedophiles, Secret History" (55 min)

Mogućnost rasprave nakon filma:
redatelj Timothy Tate (i dr. Judith Reisman), Cinestar Branimir centar, Branimirova 29, Zagreb (samo na engleskom).

U srijedu, 30. siječnja 2013. u 19.00 sati

Javna tribina na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu: "Zdravstveni odgoj u školama, dva pogleda", dr. Judith Reisman i dr. Aleksandar Štulhofer, moderator: dr. Tvrtko Jakovina; (simultano prevođenje)

U četvrtak, 31. siječnja 2013. u 19.00 sati

Javna tribina: "Posljedice seksualne revolucije: prava istina", dr. Judith Reiman, Hotel Westin, Zagreb (simultano prevođenje)

Doktorica Reisman će dati i nekoliko intervjua za medije, priopćeno je iz Udruge Vigilare.


M.M.