Blizu 1200 hrvatskih ljudi (više od 120 biskupa, nadbiskupa, akademika, sveučilišnih profesora, doktora znanosti) uputilo je zahtjev vlastima RH: “Referendum poslije presude hrvatskim generalima!“ U njemu smo posebno istakli da je pravo i obaveza svake države jest vratiti svoj okupirani teritorij, a iz EU nisu smatrali da to vrijedi za našu zemlju pa su nas i kažnjavali zbog toga. Također smo ih upozorili kako je poštovanje i prilagođavanje Hrvatske odlukama Haaškoga suda bio stalan zahtjev EU-a i ostao je do danas, iako je sve vrijeme taj "sud" neistinama lažno optuživao ne samo hrvatske generale nego i hrvatski narod.


Traženje odgode referenduma je ključno moralno pitanje jer Hrvatska ne smije ući u Europsku uniju žrtvujući nevine generale koji su najzaslužniji za našu slobodu.

Kako smo i dalje uvjereni da bi ulazak u Europsku uniju bez prethodnog donošenja pravedne presude našim generalima, a to je sloboda, značio veliko poniženje za hrvatski narod i našu državu, a kako se referendum neće odgoditi:

Pozivamo sve hrvatske građane kojima je stalo do istine, ponosa i dostojanstva hrvatskog naroda, do istine o Domovinskom ratu, do slobode zaslužnih i nevinih generala da glasuju protiv ulaskaHrvatske u Europsku uniju ne samo na ovom referendumu nego eventualno i na ponovljenom sve dok se ne donesu pravedne presude hrvatskim generalima a to je sloboda.

Vašu potporu ovom zahtjevu i dalje možete slati akademiku Josipu Pečariću, i to na e-mail adresu  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 

akademik Josip Pečarić

prof. dr. sc. Zdravko Tomac