Stranke Jedino Hrvatska, Akcija za bolju Hrvatsku i Hrvatska demokršćanska stranka osnovale su izbornu i referendumsku koaliciju "Savez za Hrvatsku" i nude alternativu pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, koje smatraju pogubnim za Hrvatsku, njezinu suverenost i samostalnost, najavili su danas njihovi čelnici na konferenciji za novinare.

Predsjednici stranaka Jedino Hrvatska, Milovan Šibl, Akcije za bolju Hrvatsku, Željko Sačić i zamjenik predsjednika Hrvatske demokršćanske stranke, Petar Kaćunko najavili su izlazak na predstojeće parlamentarne izbore te zajednički nastup na referendumu o pristupanju Hrvatske u članstvo Europske unije.

Šibl je ustvrdio kako izbori i referendum imaju zajedničku bit. Na oboje će se odlučivati o očuvanju samostalne nacionalne države Hrvata kakvu su izborili u Domovinskom ratu i kakvu im je priznao svijet.

Nažalost dvije najveće stranke, dodao je, u ovom se prevažnom trenutku, prave da nije tako pa se prepucavaju o tome tko će u Remetinec i donose neke gospodarske programe kao da kolonije odlučuju o gospodarstvu a ne metropole.

Onaj koji propisuje koliko smijemo mlijeka ili šećera proizvesti, koliko vinograda smijemo zasaditi,smijemo li zadržati INU ili je moramo prepustiti strancima; taj donosi gospodarske programe za Hrvatsku, a ne HDZ i SDP.

Hrvatska danas još može odlučivati koliko će čega proizvoditi, što će biti s Inom, tko će loviti ribe u našem moru, ali ulaskom u EU to više ne će moći, upozorio je Šibl.

Naveo je da prema najnovijem ispitivanju Eurobarometra, koje naši mediji taje, tek 30 posto hrvatskih građana podupire ulazak Hrvatske u EU, za razliku od anketa koje naručuju, kako je rekao, činovnik EU Paul Vandoren i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, u kojima je ta potpora veća od 50 posto.

Što se tiče Europske unije, nastavio je Šibl,sama zamisao da se od mnoštva različitih naroda i država nasilno stvori jedna jedinstvena država je utopija. I zato će se kao i sve utopije i nasilne tvorevine EU prije ili kasnije raspasti.

Pitanje je samo kako će i s kojim granicama Hrvatska dočekati taj raspad.Iskustvo nam pokazuje da se je Austrougarska raspala u ratu, od Kraljevine Jugoslavije izbavili smo se također u ratu a i za izlazak iz SFRJ također smo morali ratovati. U tim smo savezima ostali bez Boke Kotorske, istočnog Srijema, zapadne Bačke i koječega drugog, tako da Hrvatska danas ima oblik kifla.

Treba imati na umu da ljudki rod još nikada nije uspio uspostaviti ravnopravnu zajednicu između jačeg i slabijeg. Oni jači uvijek su sebi uzimali  više. Ni Eu nije drukčija.

Šibl je na kraju upozorio eurofile da je za narod i političke elite najopasnije ako povjeruju u iskrene usluge i nesebičnu pomoć drugih država. Nikada nikome stranci nisu donijeli ni slobodu ni materijalno blagostanje. Od te bi nas obmane, rekao je Šibl, trebalo osloboditi vlastito iskustvo.

Zato kada nam kažu da EU nema alternativu mi im poručujemo da slobodna i samostalna Hrvatska nema alternativu, a kada pitaju što je alternativa EU, mi pitamo što je alternativa hrvatskoj slobodi i samostalnosti, rekao je Šibl.

Po riječima Željka Sačića Hrvatskoj prijeti kolonizacija nakon što je pokradena i uništena korupcijom, nakon golemih žrtava i teških razaranja, izdaje Domovinskog rata, izručenja generala Haagu i nakon što je omogućen progon hrvatskih branitelja da bi se zatvorilo Poglavlje 23.

Sada gledamo igrokaze premijerke Jadranke Kosor koja o svemu ništa nije znala i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića koji nije mislio da su srbijanske optužnice za 44 hrvatska državljana baš tako važne, rekao je.

Prema Sačićevim riječima premijerka Kosor i predsjednik Ivo Josipović natječu se tko će potpisati izdaju - ugovor o pristupanju RH EU. Imamo Hrvatsku u rukama nacionalnih izdajnika i ne uspijemo li to spriječiti Hrvatska će završiti kao kolonija EU birokrata koji će nam uzeti sve naše vrednote i pretvoriti nas u banana državu, upozorio je Sačić.

Požalio se na bojkot HTV-a jer se, kako je rekao, ne uklapaju u uređivačku koncepciju, pa medijsku blokadu pokušavaju probiti preko lokalnih tv postaja.

 

Hina / HRsvijet