Katolički tjednik "Glas Koncila" u najnovijem broju, u povodu izjave čelnika SDP-a u Hrvatskome saboru kako ne žele kapitulaciju, nego samo najavu kad će biti izbori, postavlja pitanje zašto se oporba u ovako važnom trenutku - igra.

Svatko tko je pomnije pratio takvo zahtijevanje oporbe u Hrvatskom saboru morao je ostati zapanjen pred dilemom je li riječ samo o infantilnom ponašanju, o potpunom nepoznavanju hrvatskoga aktualnoga povijesnoga trenutka ili priklanjanju destruktivnim snagama", piše u komentaru "Zašto se opozicija igra?" glavni urednik Ivan Miklenić.

Po njegovim riječima, nastojanja da Hrvatska zaključi pregovore s Europskom unijom do lipnja ove godine sudbinski su važna da na taj način Hrvatska učvrsti svoju poziciju u zapadnome demokratskom svijetu, da ostane otvorena za bilateralnu suradnju sa susjednim državama na jugoistoku Europe izvan EU-a, a da ne upadne ni u kakvu novu balkansku ili jugosfersku asocijaciju.

>>Gordan Maras(SDP) u saboru: 'SDP želi prijevremene izbore kako bi povećali šansu da Hrvatska uđe u Europsku uniju'

>>WikiLeaks otkrio tko je neprijatelj Hrvatske u Europskom vijeću kojeg spominje Doris Pack

Smatra kako je dobro poznato da u Hrvatskoj ima političkih snaga koje se ne mire s postojanjem ikakve Hrvatske, a koje nemaju snagu izići na javnu scenu i demokratski se boriti za svoju političku opciju, ali dosad nije bilo poznato da tim snagama oporba može biti tako bliska.

Na kraju komentara Miklenić pita nije li za Hrvatsku i za njezinu bolju budućnost bitno otežavajuća okolnost ako se tim skrivenim političkim snagama priklanja parlamentarna opozicija, politikantski se igrajući u povijesnom trenutku koji zahtijeva suradnju, konsenzus i političku odgovornost za dobro svih hrvatskih građana. (Hina/HRsvijet)