"Najavljena privatizacija Croatia osiguranja i HPB-a od strane ministra financija Slavka Linića ide u skladu sa izjavama ministra gospodarstva Radimira Čačića o davanju autocesta, hidrocentrala i šuma  u koncesiju.", napominje stranka HSP dr. Ante Starčević.

"HSP dr. Ante Starčević oštro se protivi najavljenim privatizacijama jer bi time Hrvatska u potpunosti izgubila svaku mogućnost utjecaja na vlastito financijsko tržište. To je naše pravo koje moramo sačuvati kao što i strane države obilato koriste. Neistinite su tvrdnje da država nema novca za dokapitalizaciju HPB-a. Hrvatska narodna banka može emitirati novca koliko god želi, ali to ne radi jer očito je da jednako kao i Kukuriku, pod izravnim patronatom inozemnih investitora spremni preuzeti hrvatska bogatstva, naravno ispod cijene. Kukuriku koalicija nema legitimitet za rasprodaju države, u predizbornoj kampanji to nisu najavili. Cijela farsa oko najavljenih bolnih rezova i povećanja poreza kao što sve više postaje vidljivo, služi zastrašivanju naroda kako bi lakše pristao na rasprodaju. Ukoliko budu provedene najave Linića i Čačića štete koje će time nastati neusporedivo su veće čak i od privatizacija iz 90-ih i 2000-ih i hrvatsku državu definitivno pretvaraju u feudalni posjed.", navodi se u priopćenju.

"HSP dr. Ante Starčević zalaže se za stvaranje jake banke u državnom vlasništvu, razvojem HPB-a uz potencijalno uključivanje Croatia Osiguranja i FINA-e u koncern. Ciljani tržišni udio takve institucije bi bio barem 30% financijskog tržišta. Prebacivanje poslovanja države i javnih tvrtki je jedan od instrumenata. Ovime bi se jamčila sigurnost kapitala u domaćim rukama i umanjile posljedice postupaka kao što je nedavno izvlačenje iz zemlje milijarde eura dobiti austrijskih banaka. Domaća banka bi poslovala isključivo po tržišnim principima te je nužno potpuno isključenje politike iz odluka o odobravanju kredita." zaključuje Željko Skoko u ime HSP dr. Ante Starčevića.