Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije uspjela osvojiti naslov na WTA turniru u Aucklandu. Bolja od nje u finalnom dvoboju bila je Amerikanka Lauren Davis, 61. igračica svijeta koja je slavila 6:3, 6:1. Amerikanki je to prvi WTA naslov, dok je 19-godišnja Dubrovčanka ostala na jedinoj titulu, onoj iz Nottinghama 2015.

Davis je do titule stigla za 71 minutu finala u kojemu je prikazala briljantan tenis, ostavljajući Konjuh bez pravog odgovora. Tako je 23-godišnja Amerikanka od 2:2 u prvom setu do kraja meča izgubila samo dva gema, a vrlo važna za rasplet cijelog meča bila je završnica prve dionice.

Konjuh je napravila pet dvostrukih pogrešaka u meču, s dvije je darovala prilike za break svojoj suparnici, dok je posljednjom dovela Davis na poen do pobjede te je nakon 71 minutu finala morala stisnuti ruku Amerikanki. 

-Naravno da sam razočarana porazom u finalu, ali ovo nije loš početak sezone. Čestitam Lauren, koja je igrala nevjerojatno i svaku loptu poslala baš tamo kamo je trebalo - izjavila je Ana Konjuh nakon meča u kojem je po drugi put poražena od Davis.

Ani Konjuh je pripao ček na 21.400 dolara, a sa 180 zarađenih bodova naša je tenisačica došla do novog najboljeg plasmana u karijeri. Napredovala je za 11 pozicija, te će u ponedjeljak osvanuti na 36. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.

 

M.B.