Adolfu Hitleru otac je bio Židov, a Ivi Goldsteinu majka je bila Hrvatica, barem je tako pisalo u tiskovinama. Obojicu je kroz život vodila mržnja. Hitler je mrzio Žide, a Goldstein mrzi Hrvate. Što bi mogao biti uzrok takvoj mržnji? Hitlerovu mržnju je izvrsno opisao Eric Fromm, a Goldsteinovom mržnjom nitko se još nije bavio, premda su dosta slične. Nikada ništa nisam pročitao o Goldsteinovoj majci, ali znam da se Židov postaje po majci. Međutim, danas pojedinci pokušavaju židstvo koristiti kao simbol moći i straha, a to čini i Ivo Goldstein.

Možda ovo barem donekle može objasniti Goldsteinovu mržnju prema Hrvatima i prema hrvatskoj državi više nego ''ustaški'' zločini koji su danas u demokratskoj i slobodnoj Hrvatskoj postaju jako upitni i sve više neuvjerljiviji. Jedno su priče, a drugo su činjenice. Istinu govore partizansko komunistička brojna stratišta, a tu istinu ne prihvaća Goldstein. Izmislio je neku drobilicu koja drobila ljudske kosti u Jasenovcu i izmislio je iskopavanje i paljenje kostiju prije pada Jasenovca. Zar profesor Brandt nije bio u pravu kad je rekao da on izmišlja naslove knjiga koje nikad nisu napisane? Zašto Beograd skriva ustaške dokumente koje ne želi predati Zagrebu? Zašto, ako je sve istina što su nas starije učili u školama i što smo čitali i gledali u medijima. Isto se i danas uči u školama. Isto i danas čitamo i gledamo. Zar je moguće da se ništa nije promijenilo u demokratskoj i slobodnoj Hrvatskoj?

Nerazumni i oportuni Hrvati, dakle, dogmatski hrvatski komunisti i udbaški novinari su prihvaćali komunističke i srbijanske laži kao istinu, ali razumni i misleći Hrvati su kažnjavani zatvorima ako su ukazivali na takve podvale, a mnogi su nakon zatvora pobjegli u emigraciju. Kasnije su iz Hrvatske bježali u emigraciju mlađi Hrvati jer nisu mogli dobiti posao u SR Hrvatskoj zbog nepodobnosti. I njih se nazivalo ustašama. Tako su hrvatski komunisti Hrvatima nametali krivnju i branili svoj oportunizam hrvatskim fašizmom, ali nikad i nacizmom. Zar fašizam nije bio talijanski? Oni uopće nisu znali koliko se iselilo Hrvata iz Hrvatske i koliko se uselilo Srba iz Bosne i Srbina iz Srbije.

Međutim, fašizam je bio dijete nacizma, a kraljevina Jugoslavija je sa nacističkom Njemačkom ušla u savez i dogovorila okupaciju države, što je dovelo do podijele tek stvorene banovine Hrvatske talijanskom i njemačkom okupacijom. Okupacijom banovine Hrvatske su uvedeni rasni zakoni. Njihovim lažima se i danas služe potomci komunista koji ne žele drukčiji pristup hrvatskoj i jugoslavenskoj povijesti i hrvatskom jeziku pa taj pokušaj nazivaju revizionizmom. Znanost traži stalnu reviziju. Oni i danas preko obrazovanja i medija jugoslavenskim lažima truju hrvatske učenike i studente, te mnoge pučane. Je li Istru, Rijeku, Cres, Lošinj, Zadar sa okolicom, Lastovo i Palagružu Talijanima poklonila NDH ili je to učinila kraljevina Jugoslavija? Je li Hrvatska prije dolaska Pavelića bila podijeljena između Nijemaca i Talijana? Jesu li ustaše pobili više od 10 tisuća Žida u nacističkoj Srbiji? Srbija je u kolovozu 1942. godine bila judenfrei, dakle, pobijeno je više od 10 tisuća Žida u srbijanskim koncentracijskim logorima. Ta činjenica se dugo skrivala u jugoslavenskoj povijesti.

Nikada se nisu i ne spominju partizanske i komunističke masovne grobnice nakon rata i pokolji Hrvata od strane četnika koje mijenjaju sliku o ustaškim zločinima isto kao i popis pučanstva iz 1931. i 1948. godine. To su jedini valjani dokazi o zločinima Titovih ''antifašista'' koji otkrivaju istinu o četničko partizanskim i komunističkim zločinima pod paskom voljenog im maršala i hrvatskog ''dobrotvora'' koji je presvukao četnike u partizane i naredio pokolj hrvatskih civila i domobrana koji nisu bili nikakvi ustaše ni fašisti nego unovačeni vojnici i domoljubi. Koliko Goldstein mrzi Hrvatsku najbolje nam pokazuje Titova slika u hrvatskom veleposlanstvu u Parizu dok je tamo bio veleposlanik. Tu funkciju su mu dodijelili jugoslavenski i komunistički aparatčici u Hrvatskoj – Mesić, Josipović i Milanović, a Mesića i Milanovića su Hrvati dva puta izabrali na najviše državne funkcije, što nam otkriva komunistički mentalni sklop kod Hrvata.

Neka mi netko dokaže da hrvatski mentalni sklop nije i danas komunistički, a komunist je bio i Plenković koji je postao globalist, a to je bila ideja vodilja ortodoksnog komunizma. Njega je prihvatila hrvatska duboka država i zbog njega polako nestaje SDP i hrvatska demokracija. Kako stvari stoje, Plenković uvodi komunističku diktaturu jer hadezeovski sabornici su oportuni slugani, bez ljubavi prema domovini i bez razuma da shvate opasnost od Plenkovićeve samovolje. Duboka država je za svojeg zaštitnika prihvatila Plenkovićev HDZ jer je dozvolio da Srbini i Srbi ponovno vladaju hrvatskim narodom. Pupovac je njegov vikar, a to nam otkriva koliko je pokvaren Plenković i koliko su slijepi hadezeovski sabornici i članovi. Podržava ga i velika većina bivših komunista i aparatčika. To je kadar koji je odgojen na marksizmu i komunističkom samoupravljanu u Jugoslaviji.

Zašto sam se odlučio na ovaj tekst? Nedavno sam pročitao intervju u kojem Goldstein tvrdi da je granica na Drini samo ustaški mit. Čini mi se da on ne razlikuje mit od legende. Takvu glupost može izustiti samo beogradski ''vizantolog'' koji uopće ne poznaje povijest Bizanta niti poznaje povijest srednjeg vijeka. Hrvatima u Cervenoj ili Krajini je kršćanstvo nametnuo Bizant, a ne Rim. Krajina se spominje i na Baščanskoj ploči. Cerveni ili Krajinci su bili vazali Bizanta i kršćani još u 5. stoljeću, a srbski narod preko Drine nije postojao sve do početka 19. stoljeća, niti su postojali današnji Srbini. Oni su većinom bili muslimani u Beogradskom pašaluku i pravoslavni Vlasi. Naziv Vlah su izmislili Rimljani, a nastao je od semitskog naziva za Haravače – Čavalah. Ispuštanjem početnog sloga ČA jer romansko pismo nije imala slovo za glas Č. Odatle i naziv Avala ili Avalah, dakle, Valah ili Vlah.

Do 924. godine su postojale Cervena ili Krajina, dakle cervena ili carevina Harvača i carevina Bugarska. Srbija uopće nije postojala jer su Cervena ili Krajina i Bugarska graničile na rijeci Moravi. Postojale su samo hrvatska i bugarska redakcija staroslavenskog crkvenog jezika kojeg je nametnuo Rim da bi Rusiju vratio pod jurisdikciju Rima, ali u tome nije uspio. Knez Branimir je sa vlasti zbacio probizantskog kneza Zdeslava i naklonio se Rimu te postao knez koji je priznat od Pape 879. godine, kada je prvi put priznata i država Hrvatska. Tada Bizant gubi kontrolu nad hrvatskim gradovima na Jadranu i cijelom Krajinom. Za uzvrat, Bugari 924. godine dobivaju kontrolu nad prostorom između Morave i Drine, te Raškom. Cijela liturgija pećke Episkopije, koju je utemeljila ohridska Arhiepiskopija, je napisana bugarskim jezikom, a ne srbskim jezikom koji tada nije ni postojao. Obranom grada Bizanta od Osmanlija, nastaje raška svetosavska crkva koja nije priznata od ohridske Arhiepiskopije niti od Bizanta jer su se Bizant i Bugari branili od najezde Osmanlija.

Može li jedan obrazovan čovjek povezati Rašku sa Srbijom ili Rašanca sa Srbinom? Međutim, može se lako povezati Raša sa Haravačom. Raška se izvorno zvala Arasa ili Araša jer je bila pod bizantskom vlašću kao cijela Krajina, a bizantsko pismo nije imalo slova za glasove H i V, dok je glas Č zamijenio glasom S. Tako je nastalo prezime Aras. Pod Rimljanima Aras postaje Ras i Raš. Hrvatski je toponim Raša, a na Kosovu i danas postoji toponim Rača, a grad Rijeka se izvorno zvao Reča, a ime rijeke je Rečina. Kod drugih naroda etnik Harvač se pojavljuje kao REC, RET, RUT, ROT, RUS ili AROK (ROK).

Dakle, bez poznavanja starih pisama, ne možemo odgonetati etimologiju etnika, antroponima i toponima, a zbog toga je Karadžić mijenjao hrvatski jezik i uvodi ijekavicu umjesto jekavice, što su ilirci prihvatili bez pogovora. Mi ni danas ne možemo vratiti hrvatski jezik njegovom izvoru jer ne dozvoljava politika duboke države. Izbacimo li iz prezimena sufikse IĆ, EVIĆ i OVIĆ dobit ćemo stara hrvatska prezimena sa sufiksima AN i AC (AČ), EN i EC (EČ), IN i IČ, te UN i UČ. Sa sufiksima IĆ, EVIĆ i OVIĆ Hrvati su slavenizirani preko kršćanskog Rima i izmišljenog staroslavenskog jezika koji je bio mješavina više haravačkih dijalekata.

Svi raški vladari su nosili ime UROŠ. To ime stoji za etnik Harvač, a još se pojavljuje kao JUROŠ I JURIŠ, dakle, Jurac. Mi smo se odrekli tog imena isto kao imena SAVA ili JOVAN koje se izvorno pisalo OVAN, a to je astrologijski znak. Mi uopće ne znamo da je Krajina bila bizantski vazal sve do ustoličenja kneza Branimira. Mi smo se također odrekli imena Stevo koje se izvorno pisalo ČEVO i ČIVO, a odatle dubrovačko ime Đivo. Ova dva imena se još pojavljuju kao ČEPO i ČIPO. Ime Stepan smo pretvorili u Stjepan, premda je isto ime sačuvano kao Stipan i Stipe. Sve to se događalo zbog nepoznavanja starih pisama i pisama tuđih okupatora. Na kajkavici smo sačuvali ime ŠTEF koje je nastalo od imena Štefan.

Na koncu ću se još jednom osvrnuti na naziv CERVENA koji stoji za naziv HRVAČAN. Ovdje vidimo da je glas H napisan slovom C i da je ispušten glas Č. Nametanjem kršćanstva naziv CERVENA postaje CERVE. Nakon toga CERVE postaje SERVE, a pod Bizantom SERBE jer Bizant nije imao slovo za glas V, pa ga je zamijenio bizantskim slovom B. Dakle, pod Bizantom etnik SERBE je označavao Harvače. Suglasničkim pisanjem naziv CERVENA postaje CRNA, a HORAČA postaje GORA ispuštanjem završetka ČA pod Bizantom. U nazivu Gorača ispušten je glas V, a slovo H je zamijenio glas C koji su Latini pretvorili u G.

Dr. Goldstein iz više razloga nije zaslužio da bude profesor na hrvatskom sveučilištu. Nije dovoljno obrazovan i mrzi Hrvate i Hrvatsku. Drugi razlog je što je otkriveni krivotvoritelj hrvatske povijesti, a treći razlog je što je nasilnik i nasrće na svakog tko se sa njim ne slaže. Tako bi mogao nasrnuti i na studente koji se sa njim ne slažu.

Srećko Radović