Ovo je nečuveno kako se i na koji način gazi, pljuje i bljuje po onima koji su stvarali slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu.

Naime, u jednim dnevnim novinama, koje neki zovu i „fake news“, (ponedjeljak, 29.4.2019.), čak i na cijeloj naslovnoj stranici osvanuo je veliki, golemi naslov kako je šef vinkovačke HVIDR-e na svadbi, pod utjecajem alkohola, ošamario svoju bivšu suprugu.

To je svakako za osudu, ali da nije stradalnik hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, i uz HVIDR-u predsjednik Udruge veterana 5. gardijske brigade Sokolovi iz Vinkovaca, da je čovjek koji je recimo opljačkao banku, uništio brodogradnju, vjerojatno ne bi pisalo i njegovo puno ime i prezime, a još manje da je (karikiramo) član Rotary kluba, Srpskog narodnog vijeća, dezerter, domaći izdajica ili pak član pupuvčeva folklornog društva. (Srbima optuženim za teške ratne zločine u Vukovaru nisu obznanili ni inicijale, a kamoli imena!)

Tom su nesretniku objavili i fotografiju na kojoj se lijepo vidi znak braniteljske udruge (sic!), pa neka svi „uživaju“ – kakva su „bagra“ ti koji su branili i obranili državu, a ostali su bez zdravlja, a mnogi nažalost i bez posla i obitelji.

Ovu aferu među svim aferama ovaj list donosi gotovo na dvije stranice, kao da je već počela sezona krastavaca!?

Ako je navodno to i uradio što je uradio, to nikako nije učinio kao hrvatski stradalnik iz Domovinskog rata, a još manje s tim navodnim nepromišljenim činom imaju veze braniteljske udruge na čijem je čelu.

Ali cilj ovog napada nije bio ovaj čovjek, već prije svih, hrvatski branitelji, odnosno stradalnici!

Očito im je dobro došao ovaj incident, (a što drugo?), pa da branitelje „pometu“ kao da su s njima ovce pasli!

Nek se vidi, nek se zna s kakvim je ljudima prvi hrvatski predsjednik i vojskovođa dr. Franjo Tuđman stvarao državu, dok su uljezi, kukavice i jadnici što dalje pobjegli od – metka!

 

Mladen Pavković