Kontraverzni predsjednik HSS-a, notorni, Krešo Beljak, u jednim je dnevnim novinama (16. veljače 2019.) uz ostalo izjavio: „HDZ je mafijaška organizacija, a ne politička stranka. To je skandal nad skandalima. To je baš prava mafijaška organizacija. Zato i Hrvatska i jest u takvom stanju jer smo preuzeti od organizacije koja se hrani lažnim domoljubljem.“

Na taj način bivši navodni „auto-specijalista“, kako ga pojedini zovu, teško je uvrijedio članove Hrvatske demokratske zajednice, a poglavito one koji su, za razliku od njega, stvarali slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu.

Ako je istina, a nije, da je HDZ mafijaška organizacija, onda je, kao u svakoj civiliziranoj, pravnoj i demokratskoj državi treba zabraniti zakonom!

Ono što je najgore, nije Beljak taj koji je prvi i jedini rekao nešto tako strašno o HDZ-u. Rekli su i napisali i neki drugi „umno poremećeni politikanti“.

Zabrinjavajuće je što na takve i slične izjave prije svih šuti vrh ove političke stranke, što se svi prave da to nisu vidjeli, ni čuli. Osim toga, na to bi odmah trebao reagirati Uskok i Državno odvjetništvo, jer bivši „specijalista“ nije to izmislio, odnosno za tako teške optužbe sigurno ima i pravovaljane dokaze.

Beljak je ovom izjavom, kako rekosmo, optužio i sve članove HDZ-a.

Dakle, tko je god u ovoj političkoj stranci je – mafijaš.

Je li to znači da je i hrvatsku državu stvorila mafija, (talijanska, ruska, albanska, američka...?), dok je ovaj politički klaun, da se malo našalimo, „operirao po automobilima“?

 

Mladen Pavković