Vrhunski „stručnjak“ za branitelje, bivši najgori ministar branitelja Predrag Matić-Fred, ne prestaje s provokacijama.

Sada je iskoristio intervju u jednom dnevnom listu (Novi list, 29. siječnja 2018.) da ponovno hrvatske branitelje naziva teroristima (sic!), da kaže kako Hrvatsku već 20 godina maltretira 40 branitelja, da ne želi s braniteljima biti ni u tramvaju, da je aktualni ministar branitelja Tomo Medved zapravo sindikalni povjerenik branitelja, da je braniteljima neugodno obući majicu s kratkim rukavima, jer bi im se na ruci vidjela tetovaža gdje piše JNA, da je nekima od njih i veliki Tito na prsima, pa ne mogu na plažu, da su branitelji podigli šator ispod prozora njegova bivšeg ureda zbog podrške Milanu Bandiću, a ne protiv njega i SDP-a, da su taj protest vodili Crkva, HDZ-e i Miljan Brkić, da je Karamarko upropastio Hrvatsku, da predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović i Brkić odu u Izrael i tamo ih se ne može odvojiti od Zida plača, a kad se vrate u Hrvatsku koketiraju s fašizmom i ustašama, da je u ratu „okinuo“ osam tenkova i oklopni transporter itd. i tome slično.

Matić jednostavno ne shvaća da je već odavno pročitana priča. A da bi koliko – toliko podsjetio na svoje „slavne“ dane još mu tu i tamo daju medijskog prostora da „kaka“, prije svega na časne i poštene hrvatske branitelje. Njega ne cijene ni u njegov političkoj stranci, a za branitelje bit će i ostat će „dezerter“. Svojedobno je objavio i knjigu „Ništa lažno“ za koju je Branko Borković-Mladi Jastreb jednom izjavio da je u njoj – „sve lažno“! Nu, kad ga pitate kako je mogao dobiti (i primiti) „Red hrvatskog križa“, odličje za teško ranjene u Domovinskome ratu – šuti. Muči i kad mu spomenete da ima više odličja i priznanja nego svi ratni zapovjednici Vukovara i Škabrnje! S obzirom da je u Domovinskom ratu bio običan vojnik, zanima nas: tko mu je potpisao ratni put, odnosno tko ga je predložio za najviša državna ratna odličja? Također je u njegovoj biografiji nejasno: kako je mogao kao teški invalid i teško bolestan PTS-ovac obavljati dužnost ministra, a kako može sada saborskog zastupnika? Nekada je pričao da je „okinuo“ jednom više tenkova nego što to kaže danas. Ali, ako ste primijetili ni jednom ne spominje – čijih? Ne govori ni o tome protiv koga se borio u vrijeme rata, jer bi to možebitno naškodilo njegovoj političkoj i inoj karijeri.

Jedan je ratni zapovjednik za njega rekao da čim otvori usta ne govori istinu. Je li to baš tako ili nije, i sami smo se uspjeli uvjeriti tijekom njegova „kaubojskog“ djelovanja. Ali, nakon svih njegovih izjava, nekako se stječe dojam da „nikada“ nije ni bio hrvatski, već srbijanski ministar!

Stoga, Matiću zatvori već jednom usta. Higijene radi!

 

Mladen Pavković