Srpskim Novostima, koje izlaze usred Zagreba i koje financira i Vlada RH, na meti su se ovog puta našle najznačajnije Udruge proizašle iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Tako na naslovnoj stranici ovog sramnog biltena donose crtež na kojem su tri šljema s hrvatskim grbom i koji počinje s bijelim slovom i u kojem su – kokoši.

Crtež nosi naslov – „Kokoši pod šljemom“, a posvećen je braniteljskim udrugama (petak, 26. siječnja 2018.), čija se, kako pišu, „djelatnost svodi na razbijanje ćiriličnih natpisa, traženje zabrana filmova, predstava, emisija i novina, podizanje ustaških ploča i slavljenje osuđenih ratnih zločinaca…“.

Čak tri stranice ovog novinskog toalet papira nosi naslov „Zabranitelji“ u kojem se na svoj već prepoznatljiv način obračunavaju s Udrugama koje vode: Mile Bogović, Rozalija Bartolić, Đuro Glogoški, Zorica Gregurić, Josip Klemm, Mladen Pavković, Pavao Miljavac i drugi, koji ne šute niti će šutjeti naspram četničkog šljama, koji se poput korova širi i Zagrebom.

Smetaju im braniteljske udruge, kao što im smeta i sve što hrvatski diše, (osim kuna!). Zamjeraju udrugama što dižu svoj glas protiv dokumentarnog filma o udovicama, što ih podržava i ministar branitelja general Tomo Medved, što ih među ostalim financira i Grad Zagreb (sic!), što je Udruga HOS-a postavila spomen ploču, što nisu željeli da se Noć kazališta održi na samu obljetnicu okupacije Grada Vukovara, što su organizirali i bili nazočni na komemoraciji za generala Slobodana Praljka i tome slično. Nisu ni zadovoljni što HVIDR-a „gubi svoje članove“(da pukneš od smijeha!), a to im potvrđuju i takvi kao što je nekakvi Zoran Erceg, za kojeg nitko ne zna tko je i što je (Erceg se zove i supruga Viktora Ivančića!). Citiraju i yugo povjesničara Dragana Markovinu koji kaže da „ne vidi ni jedan razlog zbog kojeg još uvijek imamo Ministarstvo branitelja“ te dodaje da braniteljske udruge svojim djelovanjem „tjeraju slobodnomisleću omladinu iz zemlje“!

Jednom riječju, nisu rekli ništa novo, već kao papagaji iz broja u broj ponavljaju klevete, laži i uvrede. Nu, i nakon ovakvog novinskog gulaša, čovjek se pita, gdje su sada „borci protiv mržnje“, gdje je sada Pupovac da ne digne svoj kreštavi glas?

Ovaj tekst (na tri stranice!) osim što je pisan s debelom mržnjom, pisan je i sa zadaćom da se i ovo smeće od lista što više dopadne Beogradu!

U zaštitu braniteljskih udruga stao je i kolumnist Milan Ivkošić. U komentaru „Ljevičari su nemoćni, ostala im je samo zloba i loše metafore“ (Večernji list, 26. siječnja 2018.) uz ostalo piše da su baš udruge kao „podsjetnik na Domovinski rat iznimno važne“ te da su „crvena krpa za Frljiće, Tomiće, Stankoviće i druge profesionalne mrzitelje „Tuđmanove Hrvatske“ među kojima su i oni koji obilni proračunski novac troše za ocrnjivanje ove zemlje“. Zatim je podsjetio da se ti i takvi mrzitelji hrvatstva „svako jutro bude u državi koju nisu željeli“i da su „prisiljeni biti u društvu s ljudima koje ne podnose i koji ih ne podnose, s njihovim nacionalnim slavljima od kojih okreću glavu“.

Međutim, i u ovom broju ovog srbijanskog biltena, koji se prodaje u nakladi malo višoj nego što svi članovi njezina uredništva imaju prijatelja i članova obitelji, oni ne pljuju i bljuju samo po hrvatskim braniteljima, koje nazivaju „kokošima“, već i po predsjednici Republike, pojedinim portalima i svima drugima koji ne misle pupovčevim glavama.

Zanimljivo je da se sprdnja od Novosti predstavlja i kao „samostalni srpski tjednik“, a da novce među ostalim vuku i od Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH. A prilog o nacionalnoj manjini kod njih od 32 stranice zastupljen je na svega 8, gdje glavnu riječ vodi nitko drugi nego – Đorđe Ličina!

Tjednik Novosti nisu ništa drugo nego nastavak sramnog Feral Tribuna. Trenutno su vodeći po isticanju mržnje, jer ako tko mrzi Hrvatsku onda su to ovi koji ispunjavaju njegove stranice. A ispunjavati njihove stranice znači i „iskaznica“ za rad u sličnim medijima u Srbiji i Republici Srpskoj (para ne poznaje granice).

Varaju se oni koji govore i pišu da se ovim mrziteljima hrvatstva ne treba pridavati pažnja. To bi isto tako bilo da smo početkom devedesetih okretali glave od nabujalog četništva!

Oni su tu i samo čekaju kad će se ostvariti neostvaren san o zacrtanoj liniji Karlobag – Ogulin - Karlovac - Virovitica!

 

Mladen Pavković