Bivši, „teško ranjeni“, žalosni ministar branitelja Predrag Matić Fred, pišu mediji, opet je žestoko napao hrvatske branitelje, ali i časnog i uvaženog ministra hrvatskih branitelja generala Tomu Medveda. Zamjera mu što prima i kontaktira s Udrugama proisteklim iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, što je primio i saslušao njihove prijedloge i mišljenja u svezi jednog sramnog dokumentarnog filma o udovicama hrvatskih branitelja.

-Meni te talibanske udruge s takvim prijedlogom ne bi smjele niti doći, a kada bi i došle, bile bi otpravljene. Vidio sam galeriju tih likova, to je istih onih 40, 50 ljudi iz šatora koji maltretiraju Hrvatsku već 25 godina – kazao je čovjek koji je dobio više odličja i priznanja, pa i Red hrvatskog križa za teško ranjavanja u Domovinskome ratu, nego svi zapovjednici obrane Vukovara i Škabrnje.

Za sve te svoje zasluge jednom je navodno spomenuo, a kome drugome nego Stankoviću u njegovoj tv-emisiji, da je od vukovarskih branitelja jedini zaslužio čin generala te se hvalio da je uništio „brigadu“ četničkih tenkova, ali to još do danas nije potvrdio ni jedan njegov suborac, tako da je i ta njegova priča ostala na onome: rekla-kazala.

Matiću se očito pogoršalo kad udruge branitelja naziva „talibanskima“, a samim time to znači da su to i svi oni koji su časno branili i obranili hrvatsku državu. DORH inače podiže prijave, odnosno optužuje i za daleko manje prijetnje, a ako su branitelji stvarno i talibani, onda ih treba i sudski goniti. U protivnom onog „bolesnika“ koji ih je tako javno nazvao!

Nego, druže Matiću, je li su se hrvatski branitelji u ratu „pridržavali šerijatskih zakona i postali poznati po zlostavljanju žena“? Osim toga, glavni saveznici talibana bila je teroristička skupina Al Kaida!

To drugim riječima znači da su hrvatski branitelji također bili teroristi, a to i takvo razmišljanje je na pragu srbijanskih i inih agresora!

Gdje je sada, kako rekosmo, reakcija pravne države? Ako je Matić i „teški bolesnik“ nema pravo tako govoriti o ljudima koji su branili i obranili hrvatsku državu, već pod hitno mora biti upućen u – Vrapče, na liječenje, jer svojim takvim i sličnim izjavama u najmanju ruku zagađuje i ono malo čistoga zraka! Ne, mi nismo talibani, a za njega ne znamo!

Bivši žalosni ministar branitelja poručio je da general Medved nema što tražiti u Plenkovićevoj Vladi. Tko je on da o tome sudi? Pamtit ćemo ga kao najgoreg i naj nesposobnijeg ministra, političkog kameleona, koji je iz sebe imao iznimno mali broj branitelja, kojeg zapravo osim Milanovića nitko živ nije podržavao ni uvažavao. Zbog njega su „talibani“, kako naziva časne branitelje, protestirali, pljuvali mu u lice, „častili“ ga najružnijim riječima, ali on se nije dao, jer je bio „omiljen“ među onima koji nikada nisu željeli Hrvatsku.

Matiću, radije ti nama objasni – tko ti je dao odličje Reda hrvatskog križa, koji se dodjeljuje za teško ranjavanje u ratu, a koji je dobio i časni hrvatski branitelj, ali na žalost pokojni, Marijan Bišćan koji je u ratu ostao bez obje noge? I kako je mogao čovjek kao ti imati teški PTSP-i i proći teško ranjavanje (sic!) i obavljati najviše političke dužnosti? Dobro je da nakon svega toga još nisi postao i „reprezentativac“ u trčanju ili prvak Hrvatske u skoku s motkom!

Srami se, ako srama imaš!

 

Mladen Pavković