'Ko to kaže, 'ko to laže...da Jokić ne zna delat' Kurikuluma – iliti Kurikul (kak' 'oćete, neki vele ovak', neki onak')!?

Zna naš guru reforme obrazovanja, zna itekako, nije on džaba škole završil, jer da ne zna, ne bi ga Crnogorci zdrpili i kopirali (mislim na Kurikul, ne na Jokića, njega se kopirat' nemre nikak', sve da o'š, takav ima samo jedan jedini – i nama baš zap'o).

A Crnogorci nisu ludi, niti zaostali. Opće je poznato da su oni jedna liberalna sredina kojoj je svaki konzervativizam stran i da su tamo tendencije prihvaćanja svih „progresivnih“ vrijednosti (poput rodne ideologije i ravnopravnosti, prava LGBTIQ populacije, rodnih, nerodnih, transrodnih, multirodnih i sličnih zajednica i skupina i svega što ima veze s duginim bojama) vrlo, vrlo izražene, da ne kažem – eskalirale su!

Zato im i paše hrvatski Kurikul! Znaju šta vrijedi! Ne otimaju se za srbijanski, makedonski, muslimanski, albanski, slovenski...nameračili baš naš, hrvatski gepit!

Ma na stranu priče, dočepaše se oni Kurikula, jbt! Očinog im... (da ne idem dalje)...nanjušile nji'ove službe da toga ima samo kod nas i nigdje dalje pod kapom nebeskom...

I što ćemo sad?

Što ako ga sad proglase svojim!? Pa od NATO-a i EU dobiju regionalni certifikat (k'o mi za istarski Teran nedavno) ?

Što ćemo onda?

Nisam baš dobro čuo što nam ministrica (nemrem joj nikad zapamtit' ime, al' znam da nekaj o školstvu navek pripoveda na televizoru i onak' je...dost' šlank, da ne velim špicasta) kaže na to. Mora da joj nije svejedno, a i kako bi bilo...Osjetljiva žena, sentimentalna, vidi se po njoj i sad se još to desi...mora da ju je strefilo...

Nisam zadnja dva dana gled'o telku, pa ne znam ima l' Njegovo Preosveštenstvo gosn Jokić komentara na to...kakvih, možda? Kako to da mu zdrpiše životno djelo? Što nije čuv'o? Što bi s Piccasom bilo da nije čuv'o svoje slike...i s Petrarcom da nije pazio na rukopise, sa Shakespeareom, Danteom, Krležom?

Kako to da mu se desi? Ideeeeeš...

Ama ljudi, nešto mislim, nemojte mi zamjerit'...ali...da nije on (možda) to čak i namjerno „gurnuo“ u regiju, k'o ona naša pevaljka prije nekih10-15 godina film...znate na koji mislim...ne?

Mož' svašta bit'.

Kad Rusi mogu izabrat' Amerima predsjednika, CIA godinama neprimjetno prisluškivat' mobilni Merkelici, ako nam HAARP kroji klimu, a slijetanje na Mjesec je lažirano ima skoro pol' stoljeća (i mi to još ne znamo)...ako Zemljom upravlja rasa reptila (kako veli onaj David Icke, a ni to ne znamo), što ne bi moglo i ovo bit!?

U svakom zlu ima nešto dobroga – kaže stara poslovica. Nemojmo padat' u depresiju, nego vucimo pametne poteze. Ništa još nije propalo.

Ajmo ovako:

Kad su već ćopili Kurikul, dajmo im i Jokića..ionako, ako ćemo pravo, vuče malo na Njegoša (pogledajte sliku jednoga i drugoga ako ne vjerujete), pa još kad mu onu crnogorsku kapu (narodnu) metnu...biće skoro original nji'ov...

I nek' onda miruje (tamo u Crnu Goru) do daljnjeg...dok nam ne zatreba...pa kad' na red dođe ono oko Prevlake, da se stisne Crnogorce, e onda mi aktiviramo našeg „spavača“ i u finišu zabijemo gol i riješimo utakmicu u svoju korist...

Je l' tako?

A u njemu čuči patriota, osjeti se to... Da nije tog naboja, stručnog znanja i energije, nikad on ne bi bio u stanju napravit' Kurikul za koji se otima region, brate mili...što jes', jes!

Ajmo ga dat'!

Nećemo falit!

 

Zlatko Pinter