Nakon što je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) javno i oštro se suprotstavila govoru mržnje, klevete i osvete Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije.

Vulin je uoči komemoracije u Bleiburgu izjavio da se tamo okuplja „više hiljada ustaša, koji nekažnjeno pokazuju svoju mržnju i nekažnjeno govore da su jasenovački čuvari i da su jasenovačke ustaše i jasenovački koljači vredni sećanja i pamćenja“ te da je u Bleiburgu „u organizaciji Hrvatskog sabora organiziran najveći skup neonacista u Evropi“, i nakon što je ova Udruga javno zatražila da se ovaj čovjek, inače „kvalificirani četnik“, u Hrvatskoj proglasi personom non grata (nepoželjnom osobom) u povodu toga on se odmah putem Tanjuga i oglasio.

Neka! Rekao je da će se Hrvatska morati opredijeliti, je li njeguje vrijednosti Bleiburga i strijeljanih ustaša ili vrijednosti pobijene jasenovačke djece i ustaških žrtava te dodao da će on nastaviti i dalje govoriti istinu o tome!

-„Ako za to treba da platim cenu spreman sam“ – poručio je ministar komentirajući izjavu UHBDR91. – da ga treba proglasiti nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Taj mrzitelj svega što hrvatski diše, pozvao je hrvatski državni vrh da reagira zbog zabrane održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona u jednom austrijskom gradu.

-„Priznajem da sam govorio o Bleiburgu i da sam protestovao i u Austriji po pitanju Tompsonovog koncerta i iskreno se nadam da sam bar malo doprineo da koncert jednog ustaše bude zabranjen i nadam se da niko nikada više neće čuti ustašu kako peva „Čavoglavu“ i druge pesme u kojima se slavi ubistvo bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića“ – rekao je i – ostao živ!

Mediji javljaju da je „kvalificirani četnik“ još jednom ponovio da je Bleiburg „najveće okupljalište fašista u Evropi i da tu istinu ništa ne može da promeni“, primijetivši da je posebno žalosno i opasno što se „najveće okupljalište fašista u Evropi provodi pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora, zvanične države“.

-„Tu istinu na žalost nikakva braniteljska mržnja prema meni neće moći da promeni“, zagrmio je.

Ovo nije prva, ali, kako reče, ni posljednja njegova „istina“ s kojom želi upoznati javnost. On je svojim lažnim, huškačkim i pokvarenim izjavama već uvelike premašio i samog Šešelja. To je čovjek koji nema ni malo srama, ali ni odgovornosti. Kad zine, da kažemo blago, laže! Čudi nas da je taj i takav u srbijanskoj Vladi to što jeste. On govori ono što na žalost većina Srba (zar ne g. Pupovac?) želi čuti, a prema svemu sudeći ima iznimno veliku potporu članova Vlade i predsjednika Republike Srbije. Taj ministar kao da je „pao s kruške“, pa nikako da se oporavi. Na te njegove sramne izjave (bljuvotine) odmah je trebalo reagirati i veleposlanstvo Republike Hrvatske u Srbiji, ali oni kao da „ne postoje“, kao da su se „zabili“u podrum, plašeći se da ih „ne pogodi ćorak „ iz prazne - puške!

Vulin je, ako je suditi po tim, ali i drugim njegovim izjavama za nas uistinu - persona non grata!

Takve ogavne laži da je u Bleiburgu „najveće okupljalište fašista u Europi“, i to još pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, može javno izgovoriti samo i isključivo čovjek koji iz dna duše mrzi Hrvate i Hrvatsku, koji ne vidi (neće!) što se događa u njegovu dvorištu i koji bi sutra ponovno ratovao za veliku Srbiju!

Ne znamo što o Vulinu kažu hrvatski političari, od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, pa do predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović?

Misle li oni kao mi, ili…?

 

Mladen Pavković