Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) predlaže Vladi Republike Hrvatske, koju vodi Andrej Plenković, da što hitnije održi svoje sjednice i izvan Zagreba, a prije svega u Vukovaru i Škabrnji.

Naime, ove godine obilježavamo 25. godina od početka velikosrpske agresije, a s obzirom da su ovaj grad i ovo selo simboli obrane hrvatskog Domovinskog rata, članovi Vlade umnogome bi učinili za ove još uvijek, na žalost, nedovoljno oporavljene sredine, da ih što prije posjete (ne samo simbolično 18. studenoga) te da se na licu mjesta upoznaju s njihovim problemima i da većinu pokušaju riješiti, ne samo pustim obećanjima, već i djelima.

Žiteljima Vukovara i Škabrnje je dosta da ih se posjećuje manje-više samo pred parlamentarne i ine izbore, ili pak na neke (tužne) obljetnice, već oni žele i traže da im se konkretno pomogne, jer oni su uistinu bili prvi kad je trebalo, oni su dali svoju krv (naravno, i mnogi drugi) za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

A baš dolazak članova Vlade RH u Vukovar i Škabrnju pokazao bi i dokazao da nisu zaboravljeni i da mogu očekivati pomoć, koja im je prijeko potrebna.

Sramotno je da ni nakon toliko godina od početka obrambenog rata krajevi, poput Vukovara i Škabrnje, nisu barem kao gradovi i mjesta u Istri, koja je mnogo dala i u Domovinskome ratu, ali koja nije bila na prvim crtama obrane.

Vjerujemo da će Vlada g. Plenkovića prihvatiti naš prijedlog i vrlo brzo održati radne sjednice i u tim sredinama, koje se u našim medijima i u pojedinim govorima određenih političara spominju tek „deklarativno“, kao „žao nam je što se tamo dogodio takav pokolj“.

Od toga, na žalost, nitko ne može živjeti!

 

Mladen Pavković