Ministarstvo branitelja (hrvatskih) objavilo je Registar branitelja i što je legalno i legitimno pravo te insitucije.

Međutim, to je rezultiralo činjenicom da su pojedini hrvatski branitelji zbog tog istog Matićevog Registra završili u srpskim zatovrima, dok je jedan dio njih postao predmetom istrage.

Pred Ustavom RH svi su jednaki, pa sukladno Ustavu dužnost Predraga Matića bila je objaviti i Registar agresora, odnosno onih koji su sudjelovali u oružanoj pobuni protiv Republike Hrvatske.

Kako to nisu učinili, niti imaju namjeru, pozivamo sve hrvatske branitelje, udruge, domoljube, predsjednike udruga i svekoliku hrvatsku javnost da svatko u svojoj ulici i susjedstvu sačini i javno objavi popis agresora, u prvom redu onih koji su se vratili, a također i onih koji su pobjegli izvan Hrvatske.

Prijedlog je da se po ulicama i naseljenim mjestima napravi popis agresora i da se javno izvjesi na svakom rasvjetnom stupu, svakoj instituciji, bilo trgovini, pošti, školi i slično.

To je jedini način lustracije aboliranih agresora i zaštite ustavnopravnog poretka u duhu demokracije. Javni dokument ne može nitko zabraniti. Domoljubi i ljubitelji istine – uključite se!

Nemojte dopustiti skrivnje istine, jer aktualna vlast to neće učiniti - oni trebaju njihov glas na izborima!

 

M. Stipić