Sukladno Odluci Predsjedništva HNS, radno tijelo za pripremu izanrednog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora, koje čine predsjednici stranaka HNS, donijelo je odluku da se zasjedanje održi u subotu 19. veljače 2022. godine.

-Suočeni s približavanjem roka za raspisivanje općih izbora u BiH, te očiglednom opstrukcijom bošnjačkih stranaka oko postizanja dogovora o ograničenim izmjenama Ustava i Izbornog zakona, a sve u cilju ispunjenja odluka Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, predsjednici stranaka su odredili termin izvanrednog zasjedanja Sabora, stoji u priopćenju za javnost koje je objavljeno na službenim stranicama HNS BiH.

Poručuje se i da će u slučaju da propadnu pregovori u vezi izmjena Izbornog zakona BiH, Hrvati u BiH, okupljeni oko krovne političke organizacije hrvatskog naroda u BiH dati kvalitetne odgovore na predstojeće izazove.

-Legitimno predstavljanje, kontitutivnost i ravnopravnost naroda, otklanjanje diskriminacije pri kandidiranju predstavljaju ključne elemente u postizanju dogovora u procesu ograničenih izmjena Ustava i Izbornog zakona, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora BiH.

 

M.M.