Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije prihvatio inicijativu zastupnika iz opozicijskih stranaka za smjenu trenutnog saziva Vijeća ministara.

Tijekom zastupničke rasprave o ovom prijedlogu iznesene su brojne zamjerke na rad Vijeća ministara, ali su zastupnici istaknuli i stvari zbog kojih smatraju da sadašnji saziv treba nastaviti obavljati dužnost, prenosi Fena.

Okosnicu vlasti na državnoj razini čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) s njihovim koalicijskim partnerima, a zahtjev su podnijeli zastupnici Naše stranke, Socijaldemokratske partije (SDP) i Nezavisnog bloka (NB).

Trinaest zastupnika glasovalo je za smjenu Vijeća ministara BiH koju predvodi predsjedavajući Zoran Tegeltija (SNSD), 25 zastupnika glasalo je protiv, dok ih je troje bilo suzdržano.

Zastupnicima se obratio Zoran Tegeltija koji je ocijenio da je Vijeće ministara trebalo više komunicirati s javnošću kako bi zastupnici prepoznali njihov rad.

M.J.