Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Tomislav Martinović osudio je prisilno odvođenje ili pokušaj odvođenja stanovnika Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u 'takozvanu' karantenu na području Mostara.

- Ljudi koji se trenutno nalaze ili su trebali biti odvedeni u nekakav privatni smještaj u Ortiješu, kojeg zovu karantena ili tako nekako, su žrtve čudnih polusustava koji su trenutno na snazi - istaknuo je Martinović. 

Takve mjere kojima bi se u višednevnom boravku izolirali od ostalih stanovnika, dodao je, nemaju nikakvog uporišta i u najmanju ruku su pravno sumnjive.

Pozvao je stožere u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su takve odluke donijeli da ih žurno stave izvan snage te da zatvore karantene koje su sramotne i protivne ustavima i zakonima koji su na snazi u BiH.

- Pustite osobe iz Neuma, Čapljine, Rame i ostalih mjesta da svoju izolaciju provedu tamo gdje su je mnogi građani nažalost proveli ovih tjedana, u svojim domovima, naravno uz sve mjere epidemiološkog nadzora - apelirao je Martinović, priopćeno je iz Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

 

M.J.