Bivši ministar financija Republike Srpske, Zoran Tegeltija, (SNSD) imenovan je danas kandidatom za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Njegovo imenovanje dogodilo se na izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH.

Rezultat je to kompromisa o rješenju jednogodišnje političke krize u BiH, kojim je dogovoreno da BiH u sjedište NATO-a pošalje program reformi, a to će uraditi Stalna misija.

Nakon usvajanja te odluke uslijedilo je imenovanje Zorana Tegeltije (SNSD) za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Nakon usvajanja ovih odluka, članovi Predsjedništva BiH su razgovarali s veleposlanicima SAD-a, Italije, Francuske, Velike Britanije, Njemačke i šefom Izaslanstva EU u BiH.

Šarović: Dodik uvodi Republiku Srpsku u NATO savez

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine u tehničkom mandatu Mirko Šarović (SDS) u priopćenju za javnost naglašava da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik svojim glasom dobio mandatara ali je to platio ulaskom Republike Srpske u NATO savez.

- Iako je obećavao da nikada neće prihvatiti ANP sada je potpuno jasno da je pristankom na ovaj dokument, kako god da se on zvao, Dodik aktivirao MAP i prodao Republiku Srpsku - smatra je Šarović.

Naglašava da kojim god imenom ovaj dokument sada nazvao, a sigurno će se pravdati ovih dana da to nije to, jasno je da je Dodik prekršio rezoluciju NSRS o vojnoj neutralnosti, priopćeno je iz ureda Mirka Šarovića.

- Time je sebe postavio visoko na sramnoj ljestvici osoba koje su donijele jednu od ključnih odluka pogubnih za interese građana i ciljeve Republike Srpske - zaključio je Šarović u priopćenju.

 

M.M.