Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nedavno su po nalogu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić uzeli izjavu od ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihe Borovac (SDA), potvrđeno je za sarajevsko Oslobođenje.

Sarajevski dnevni list neslužbeno doznaje kako je ministrica iz kvote SDA izjavu dala u prostorijama Ministarstva, a na koje okolnosti, nitko službeno nije želio otkriti.

Iz SIPA su samo kratko potvrdili kako je uzeta izjava od ministrice, te da ne mogu govoriti o detaljima i da su o svemu obavijestili Tužiteljstvo BiH, jer je izjava i uzeta po njihovm nalogu.

Iako to nitko nije želio potvrditi, osnovano se pretpostavlja kako je ministrica Borovac službenicima SIPA odgovarala na pitanja u vezi s izjavom koju je novinarima dala u srpnju ove godine o tome da Ministarstvo sigurnosti pravi procjene o mogućnosti smještanja obitelji bh. državljana koji su se borili pod zastavom ISIL-a u prihvatni centar Salakovac, kod Mostara.

Ova izjava ministrice Borovac naišla je na buru negodovanja u javnosti, a najglasniji su prvenstveno bili dužnosnici iz hrvatskog naroda u BiH.

Podsjetimo, posljednjih dana u javnosti su se pojavile i informacije prema kojima Ministarstvo sigurnosti intenzivno razmišlja o izgradnji kampa za migrante u Bosanskom Grahovu.

 

M.J.