Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine u odlasku, Dragan Mektić, u četvrtak je ponovno optužio hrvatsku policiju za kršenje međunarodnog prava i i bilateralnih sporazuma prisilnim vraćanjem ilegalnih migranata u BiH

-Prema dosadašnjim indicijama i informacijama kojima raspolažemo migrante je jučer kod Velike Kladuše hrvatska policija zatekla te ih je, kako su nam migranti kazali, fizički zlostavljala, upotrebljavala prisilu i onda ih dovela na vrlo nepristupačan teren gdje ih praktično natjerala niz jednu vrlo strmu liticu da se vraćaju unutar BiH", rekao je ministar Dragan Mektić.

Između ostalog oni "su i u padovima zadobili razne tjelesne ozljede", izjavio je ministar sigurnosti BiH za regionalnu televiziju N1.

-U tijeku je istraga kako bi se utvrdilo jesu li hrvatski granični policajci protjerujući ilegalne migrante ujedno povrijedili teriorijalni integriret BiH prešavši na njen teritorij, rekao je.

Ponašanje hrvatske policije za Mektića je "začuđujuće".

-Ovo je problem s kojim se mora ići na Predsjedništvo BiH, ili najmanje na razinu vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH, kazao je Mektić.

 

M.M.