Unitarističke bošnjačke stranke okupljene u tzv. Bh. blok odlučile su kako neće sudjelovati u vlasti. To je u subotu navečer na Glavnom odboru SDP-a i konačno potvrđeno.

-To je odlučeno ranije, a sinoć na GO SDP-a samo potvrđeno kako treba sačuvati Bh. blok i formalizirati njegovo djelovanje - javljaju sarajevski mediji.

Međutim, bolji poznavatelji situacije skloni su tvrdnjama kako je ovakvom odlukom zapravo sačuvan SDP BiH od još jednog raskola.

Kakvo je stanje unutar stranaka Bh. bloka, a posebno unutar SDP-a, više je nego jasno nakon maratonske sjednice GO SDP-a na kojoj je čak došlo do incidenata i spominjanja majki između dva suprotstavljena tabora, javljaju sarajevski mediji.

-Još je gori odnos između stranaka ove neformalne koalicije. Međusobno nepovjerenje i optužbe pljušte već danima u medijima, dok se na društvenim mrežama mogu pročitati najprizemnije uvrede, piše Faktor.

Tako je za Sanju Renić, članicu Predsjedništva Naše stranke, Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a kazao da je - smeće, navode sarajevski izvori.

Podsjetimo, saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović  kazao je  nedavno u Saboru da je Željko Komšić "pobačeni član SDP-a BiH i mahalaški titoistički prevarant koji uništava BiH".

 

M.J.