Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH ustvrdila je danas kako su metode sarajevske političke i medijske mašinerije izmislile aferu s Draganom Čovićem u Banja Luci kako bi zataškali obljetnicu zločina tzv. Armije RBiH u Buhinim kućama.

-Nije poanta u Draganu Čoviću ni činjenici gdje je on bio jučer, poanta je u izmišljanju krize i skandala čiji je jedini cilj bio da do širih javnosti u BiH ne dođu vijesti iz Viteza. Umjesto da su se bavili zločinom u kojem je ubijen dvogodišnji dječak među više od 20 osoba hrvatske nacionalnosti, izabrali su svjesno stvarati lažne vijesti i krive interpretacije - kazala je Borjana Krišto u izjavi za Dnevnik.ba.

Podsjeća kako je riječ o matrici ponašanja čiji je cilj zataškali obljetnicu zločina Armije RBiH u Buhinim kućama.

- Uobičajene metode sarajevske političke i medijske mašinerije izmislile su aferu s Draganom Čovićem u Banja Luci kako bi zataškali obljetnicu zločina tzv. Armije RBiH u Buhinim kućama. To je matrica i ponašanja koje 20 godina ne samo da gledamo nego živimo u BiH od koje pokušavaju stvoriti bošnjačku nacionalnu državu - kazala je Krišto.

Dodala je i kako stvaranjem umjetne krize oko Čovića i Banja Luke, iz Sarajeva nastoje zataškati sve ono za što su sami odgovorni.

-Političko i medijsko Sarajevo jednostavno lažu i podmeću, Dan RS-a više nije neustavan, dok Izborni zakon jest neustavan. Preporučila bih im da prvo pročitaju relevantne presude Ustavnog suda BiH o tome. Stvaranjem umjetne krize oko Čovića i Banja Luke nastoje zataškati sve ono za što su sami odgovorni. Bošnjačka politika vodi BiH u krizu i stvara krize, a ne Dragan Čović - kazala je.

Istaknula je kako se političko Sarajevo ničim drugim i ne bavi doli stvaranjem kriza.

-Bave se jedino i samo time – stvaranjem krize vezane za RS-a, Dan RS-a, Milorada Dodika, tako i Dragana Čovića i to je način da se diskreditiraju Hrvati u BiH i njihove legitimne političke težnje za konzumiranjem načela konstitutivnosti - istaknula je Krišto.

Također, smatra i kako bi medijskom i političkom Sarajevo bilo pametnije da su jučer otišli u Vitez nego Banja Luku.

-Svake godine je isto u Banja Luci i to je već jedan viđen scenarij proslave Dana manjeg bh. entiteta. Trebali su otići u Vitez, jamčim da ih većina ne zna gdje je to, ne zato što zbilja ne znaju, nego jer je potrebno stvoriti jednu sliku o ekskluzivnim žrtvama rata u BiH - kazala je Krišto.

Čović: Stop mržnji

Dragan Čović, predsjednik HNS-a BiH, oštro je na Twitteru odgovorio bošnjačkim medijima povodom izmišljenog skandala vezanog za njegov jučerašnji odlazak na proslavu Dana Republike Srpske.

-Samo bezuvjetnim uzajamnim priznanjem, uvažavanjem i poštovanjem možemo unaprijediti odnose u našoj domovini BiH, a u interesu zajedničke EU budućnosti i prosperiteta svih konstitutivnih naroda. Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje. Okrenimo se jedni drugima i gradimo odnose povjerenja na temelju ustavnih načela konstitutivnosti i legitimnog demokratskog predstavljanja! STOP MRŽNJI !!!! - napisao je Čović na Twitteru

 

M.M.