Čut će se, vrlo skoro, i iz Bruxellesa da nema Bosne i Hercegovine bez hrvatskog naroda, do kraja jednakopravnog s druga dva naroda, kazao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, na večeri zahvale, za sve sudionike koji su pomogli HDZ BiH Hrvatski narodni sabor, odnosno koaliciju Zajedništvo u predizbornoj kampanji, održanoj u petak u Mostaru.

-Upravo ovim odličnim rezultatom smo poslali poruku da Zajedništvo nema alternative, da Hrvatski narodni sabor (HNS) nema alternative, jer jedini put da mi pošaljemo poruke koje su bile poruke prijateljstva, domoljublja, potpuno određeni Kodeks koji smo usvojili, sve su to bile poruke da zajedno gradimo prije svega ravnopravnost hrvatskog naroda sa druga sva naroda u BiH, da zajedno gradimo svoju domovinu BiH - poručio je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, zahvalivši se svima koji su podržali koaliciju HNS-a predvođenu HDZ-om BiH na održanim Općim izborima.

Ponovio je kako je koalicija stranaka HNS-a predvođena HDZ-om BiH u predizbornoj kampanji slala poruke prijateljstva, ljubavi, domoljublja, poruke da zajedno gradimo zajedničku domovinu BiH, i to zajedništvo i Hrvatski narodni sabor, naglasio je, nemaju alternativu.

-S te strane uz vaš blagoslov dragi oci svećenici a ovdje ste prisutni iz sve tri biskupije, iz obje naše franjevačke provincije, jedno veliko hvala, da na našem putu nije bilo vašeg ohrabrenja ne bi izgurali - istaknuo je.

Podsjetio je kako je ostvarenim izbornim rezultatom upućena jasna poruka.

-Poslali smo jednu vrlo jasnu poruku, i svima onima koji su i drugačije razmišljali, a opet sa većine naših skupova smo ih pozvali da budu jedno veliko Zajedništvo, prije svega da mladi mogu graditi budućnost u svojoj zemlji u BiH, u svakom dijelu BiH. Uspjeli smo mi ono u što su mnogi sumnjali. Kada smo postavili sebi zadatak da se pokažemo maksimalistički, uz našu strategiju, pa napravili sebi cilj od 130 000 glasova. Mnogi su kazali da pretjerujemo i da to nije moguće. Kada smo rekli da možemo i za Predsjedništvo osigurati toliko a i za sve druge razine vlasti, kad sam razgovarao s vama na terenu pa i sa prijateljima iz RH i svih drugih koji su nam pomagali da budemo jedna obitelj tada su mnogi kazali da pretjerujemo. Pogotovo oni koji su između nas pokušali napraviti neke pukotine i poslali poruke da smo malobrojni, mi smo ih ovim rezultatom iznenadili - kazao je Čović.

Iskazano povjerenje vidi kao odgovornost i obvezu.

-Povjerenje koje ste dali Zajedništvu koalicije HDZ-a BiH i stranaka članica HNS-a ujedno je odgovornost i obveza da svojim radom u sljedeće četiri godine ispunimo naša obećanja i Vaša očekivanja. Svojim glasovima spriječili ste pokušaj očitog nastavka politike majorizacije i dekonstituiranja hrvatskoga naroda te time na svim razinama onemogućili formiranje tijela vlasti protivno većinskoj hrvatskoj izbornoj volji - rekao je predsjednik Čović.

Ma koncu je poručio kako zahvaljujući politici HDZ-a BiH i HNS-a, Hrvati u BiH imaju razumjevanje i podršku vlasti Republike Hrvatske, ali i Europske unije.

-Čut će se, vrlo skoro, i iz Bruxellesa da nema Bosne i Hercegovine bez hrvatskog naroda, do kraja jednakopravnog s druga dva naroda u svakom dijelu BiH bez bilo kakve unutarnje podjele - zaključio je Čović.

M.J.