Novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić nepoželjan je u Grudama i Čapljini, izjavili su za lokalne medije načelnici općina Grude i Čapljina Ljubo Grizelj i Smiljan Vidić, javlja sarajevski Dnevni avaz.

- Hrvati su u svim općinama i gradovima u kojima su većinski narod izabrali za svog člana Predsjedništva Dragana Čovića. Željko Komšić je treći put uzurpirao ono što mu ne pripada i ne treba dolaziti jer mu nismo spremni izraziti službenu dobrodošlicu. On nije legitimni predstavnik Hrvata Bosne i Hercegovine, tako ni općine Grude. Za nas je to, temeljem 90,82 posto volje birača općine Grude, Dragan Čović i njemu ćemo prvom prigodom izraziti najsrdačniju dobrodošlicu - kazao je za "Grude.com" grudski načelnik Ljubo Grizelj.

Slično je reagirao i Smiljan Vidić, predsjednik OO HDZ-a BiH Čapljina i aktuelni načelnik ove općine.

- Žalosni smo što je još jednom izabran za hrvatskog člana Predsjedništva kandidat koji nema nikakvu podršku Hrvata u BiH. Kao takav nije dobrodošao u naš grad - poručuje Vidić.

Sve je očitije kako će i ostale većinske hrvatske općine i gradovi ići ovim putem, pa se već sada može zaključiti da će se "čuvarima BiH" nametanje izborne volje malobrojnijem konstitutivnom narodu vratiti poput bumeranga.

 

M.J.