Prosvjed zbog činjenice da su Bošnjaci izabrali dva člana Predsjedništva BiH i tako onemogućili Hrvate u konzumiranju njihovih ustavom zajamčenih prava održat će se u četvrtak u Mostaru.

Prosvjedna šetnja pod nazivom “RIP Democracy BiH” započet će okupljanjem kod Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u 18:00 sati, odakle će krenuti povorka prema Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Kako je navedeno u opisu događaja, prosvjednici će povorkom i polaganjem svijeća pred Uredom hrvatskog člana Predsjedništva BiH, čije je zatvaranje već najavio Željko Komšić, iskazati svoje nezadovoljstvo.

-Hrvatska mladost organizira prosvjednu šetnju u Mostaru, u mirnoj i dostojnoj povorci da iskažemo sućut demokraciji u BIH. Pozivam vas sve da dođete i zapalite svijeću, da pozovete što više ljudi, posebno što više mladih kako bi ovim dostojanstvenim postupkom pokazali što mislimo o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da demokracija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo mirno prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda. Za ovaj događaj očekujemo opću mobilizaciju svih organizacija. Vrlo je važno da ode dostojanstvena poruka iz Mostara u svijet o preglasavanju Hrvata i trebamo sto vise to kasnije podijeliti svim kanalima komunikacije kojima možemo. - navedeno je u pozivu objavljenom na društvenim mrežama.

 

M.J.