Željko Komšić, osoba koja je bošnjačkim glasovima izabrana na dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH, najavio je tužbu protiv Republike Hrvatske. Tako je potvrdio da će u Predsjedništvu BiH podržavati politiku Bakira Izetbegovića.

- Mi imamo pravo da tužimo Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, jer je dva puta prekršila kao država Međunarodnu konvenciju o pravu mora povlačenjem morske granice. Zašto se to veže za Pelješki most? Zato što to koristite kao adut, nećete utvrditi granicu na moru, nećete ispoštovati čak sporazum Tuđman-Izetbegović o morskoj granici. Jer da poštujete taj sporazum, znate preko kojeg mora bi išao taj Pelješki most preko BH mora - istaknuo je Željko Komšić u izjavi za HRT.

Bez obzira što je bošnjačkim glasovima izabran na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH, tvrdi da će biti "u službi svih građana".

-Želim služiti svim građanima BiH i svima im stojim na raspolaganju - kazao je Komšić u nedjelju navečer, ponovivši poruku iz svoja prethodna dva mandata u predsjedništvu 2006. i 2010.

Podsjetimo, Komšić je pak uoči izbora reagirao na dolazak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Mostar i davanje potpore Draganu Čoviću izjavivši kako dužnosnici iz Hrvatske i Srbije "upadaju u BiH poput razbojnika i hajduka" miješajući se u izborni proces.

 

M.J.