Prema prvim neslužbenim rezultatima, pozicija kandidata HDZ-a BiH na svim razinama i više nego dobra, istaknuo je Nevenko Herceg, voditelj Odjela za promidžbu izbornog stožera HDZ-a BiH.

-Ohrabruju nas prvi podaci, prema kojim je pozicija kandidata HDZ-a BiH na svim razinama i više nego dobra. Prema tim podacima, koji još nisu kompletirani i objedinjeni, naš kandidat za člana Predsjedništva BiH - Dragan Čović, uvjerljivo vodi - rekao je Nevenko Herceg, voditelj Odjela za promidžbu izbornog stožera HDZ-a BiH u izjavi za "Nezavisne". 

Po njegovim riječima, Dragan Čović u nekim sredinama vodi i iznad 70 - 80 posto, s tim što prosjek, unutar hrvatskog biračkog tijala, iznosi 75 posto u korist njihovog kandidata.

 Dodao je da je HDZ BiH zadovoljna i izlaskom odnosno odazivom birača.

-Gledajući cijelu kampanju, situaciju u društvu i medijsko okruženje koje je stvoreno, a i negativnu kampanju koje su mnoge stranke vodile, u odnosu na nas, koji smo vodili proaktivnu, programsku, vjerodostojnu kampanju usmjerenu na čovjeka, ali i računajući da je danas bilo loše vrijeme koje je za koji postotak smanjilo izlazak birača, možemo biti zadovoljni izbornim danom, te odazivom birača - rekao je Herceg.

Također, nedlužbeno, u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH vodi Šefik Džaferović (SDA), dok je Milorad Dodik (SNSD) u prednosti kada je riječ o izboru srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

M.J.