U vojarni Stanislava Baje Kraljevića u Mostaru u subotu je obilježena 21. obljetnica podizanja spomen kapelice sv. Ivana Krstitelja, koja je izgrađena 1997. godine u znak sjećanja na poginule pripadnike 2. gardijske brigade Hrvatskog vijeća obrane.

Svetu misa, koja je služena tim povodom, predvodio je mostarski biskup Ratko Perić, koji je naglasio da su branitelji Hrvatskog vijeća obrane, u vrijeme Domovinskog rata, bili začetnici slobode, prave autentične slobode hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Svečanosti su nazočili veterani brigade, a kratki osvrt o kapelici izrekao je ratni zapovjednik brigade, general zbora Stanka Sopte.

-Sjećam se, oče Biskupe, dobro onoga dana prije 21 godinu kada ste blagoslovili ovu kapelu uz koncelebraciju drugih svećenika koji su nas bojovnike pratili molitvom i svetim misama u našem vojničkom životu. Sveti blagoslov i posveta ostali su i ostat će u sve vijeke. I naša vjernost Crkvi i domovini - poručio je Sopta.

Čestitajući 25. obljetnicu biskupstva, zapovjednik 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH pukovnik Martin Perić, izrekao je riječi zahvale, te je biskupu Periću uručio prigodan dar.

 

M.J.